Haberler

Solo Piyano Resitali "Tuşların Seslenişi"

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü orkestra sanatçısı ve korrepetitörü Özgün Coşkuner, Solo Piyano Resitali "Tuşların Seslenişi" adlı konserde sanat severlerle buluştu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü orkestra sanatçısı ve korrepetitörü Özgün Coşkuner, Solo Piyano Resitali "Tuşların Seslenişi" adlı konserde sanat severlerle buluştu.

Samsun Opera ve Balesi'ndeki resitalde Barok, Klasik ve Romantik dönemleri çalan Coşkuner, Händel/Kempff'in Menuetini, Beethoven'ın Sonata op.57'sini, Brahms'ın Intermezzo op.117 no.2'sini ve Chopin'in Ballade op.38'ini çaldı.

Samsunlular, konsere büyük ilgi gösterdi.

Türk bestecilerin keman ve piyano eserlerini yurt dışında tanınmasını amaç edinen Coşkuner, 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olduktan sonra aynı yıl Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde piyanist olarak görev yapmaya başladı. 2013 yılında Erasmus programıyla yüksek lisans kapsamında İtalya'nın Floransa kentinde giden Cherubini Konservatuarı'nda 1 yıl eğitim gördü.

Kaynak: AA / Yerel

Beethoven Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title