Haberler

Solhan'da İhtiyaç Sahiplerine Kömür Desteği

Bingöl’ün Solhan ilçesinde sosyal güvencesi olmayan dar gelirli ailelere kömür desteği verilmeye başlandığı bildirildi.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde sosyal güvencesi olmayan dar gelirli ailelere kömür desteği verilmeye başlandığı bildirildi.

Solhan Kaymakamlığı, ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere hane başı 1 ton olmak üzere toplam 3 bin ton kömür dağıtımı yapılacağını, dağıtımların başladığını bildirdi.

Bu yılki muhtaçlık tespitlerini tamamladıklarını ve kömür dağıtımının başladığını aktaran Vakıf Müdürü Recep Tan, "Güncellenen liste ve yeni talepler değerlenip hak sahipleri belirlenip kömür yardımı yapılmaya başlandı. Kömür yardımı, bir hane yardımı olup, ihtiyaç sahibi olmayan hanelere bu yardım yapılmamaktadır. İhtiyaç sahibi olup, kömür yardımı alamayan hanelerin yakınları ve komşuları tarafından vakfımıza bildirilmesini istiyoruz. Muhtaç durumda olan vatandaşlarımızın haklarını almalarını sağlamak için SYDV'ye gerekli bilgi ve desteği sunmalıyız. Tespitlerde unutulmuş haneler veya ikamet değişikliği olan hanelerin vakfımıza bildirilmesini istiyoruz"dedi.

Bu yıl, 3 bin ton kömür dağıtımı yapmayı planladıklarını aktaran Tan, dağıtımların başladığını, belirlenen her bir haneye bir ton kömür bırakıldığını kaydetti. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bingöl Solhan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title