Haberler

Solda İşbirliği Tamam (4- Son)

Zeki Sezer: "Aday Olmayacağım"

ZEKİ SEZER: "ADAY OLMAYACAĞIM"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de yaptığı konuşmada, bugünün çok tarihi bir gün olduğuna vurgu yaptı. Rejimin, laik demokrasinin, Cumhuriyet ve ülke bütünlüğünün büyük tehdit altında olduğuna vurgu yapan Sezer, bu tehditleri ortadan kaldırmak üzere, "güçlü bir yapıyı ortaya koymak, seçimlerde Türkiye'nin önünü açacak" bir sonucu almak gerektiğine işaret etti.

ZEKİ SEZER: "ADAY OLMAYACAĞIM"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de yaptığı konuşmada, bugünün çok tarihi bir gün olduğuna vurgu yaptı. Rejimin, laik demokrasinin, Cumhuriyet ve ülke bütünlüğünün büyük tehdit altında olduğuna vurgu yapan Sezer, bu tehditleri ortadan kaldırmak üzere, "güçlü bir yapıyı ortaya koymak, seçimlerde Türkiye'nin önünü açacak" bir sonucu almak gerektiğine işaret etti.

Toplumun büyük bir bölümünün DSP ve CHP'nin seçimlere birlikte gitmesi yönünde isteği bulunduğunu vurgulayan Sezer, "CHP ve DSP'nin bu seçimlerde işbirliği yapacak olması toplumumuzda da eminim ki büyük bir umut yaratıyor, memnuniyet yaratıyor. Toplumumuzun umutlanması da bizi de sevindiriyor" dedi.

Yapılacak işbirliğinde adayların parti kimliklerini sürdürerek CHP listelerinden aday olabileceklerini ifade eden Sezer, "İki partinin Meclis'te güç birliği yapmasında hiçbir engel yok. Bu işbirliğinin Türkiye'nin önünü açacağına, umutsuzluk duyan insanların yeniden umutlanmasına yol açacağına içtenlikle güveniyorum" diye konuştu.

Gecikmenin abartılmaması gerektiğini anlatan Sezer, çok önemli bir süreçten geçtiklerini söyledi. Sezer, şöyle dedi:

"Bir iktidar projesi ortaya koyuyoruz. Türkiye'yi bugünkü yanlış yönetimden kurtarma projesi ortaya koyuyoruz. Onun için bir süre ciddi çalışılmasının olsa olsa ileride olabilecek aksamaları şimdiden aşmak için için gerekli bir durum olduğun değerlendirmek lazım."

Sezer, milletvekili adayı olmama kararının net bir şekilde sürdüğünü belirtirken, "Bu bir ilkedir. Demokratik solcular ilkelerine de sonuna kadar bağlıdır. Bu son derecede önemli. Bunu da aşabileceğimize inanıyorum" dedi.

PARTİ MECLİSİ'NE SUNACAĞIZ

Sezer, seçimlere işbirliğinde gitme konusunun partisinin yetkili kurulları tarafından da onaylanacağını düşündüğünü ifade ederken, konuyu ilerleyen günlerde yetkili kurullara götürerek kararı da alacaklarını kaydetti. Sezer, "Bu bir resmi süreçtir. Ama bugünden itibaren ortak bir seçim çalışması başlamış olacaktır" diye konuştu. Sezer, demokratik solcuların her birinin Türkiye'nin önünü açacak projelere "ölümü pahasına" destek olacağının altını çizen Sezer, Parti Meclisi'nin işbirliği konusunda olumlu karar vereceğini belirtti.

SAYILAR ÜZERİNDE KONUŞMADIK

Baykal ve Sezer, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı. DSP lideri Sezer, CHP ve DSP'nin iktidara gelmesi durumunda sürece dışardan bakan olarak destek verip vermeyeceğinin sorulması üzerine, "İnanıyorum ki bu proje iktidar çıkaracak. Ama ima yoluyla dahi, sayın Baykal'la o bakanlık konusunu hiç konuşmadık. Aklımdan bile geçmedi" şeklinde yanıtladı.

Süreç boyunca milletvekilli sayıları konusunu gündeme getirmediklerinin altını çizen Sezer, yapılan tartışmaları sürecin uzamasına bağladı. Sezer, "Burada, aslolan gerçekçi, ayağı yere basan bir sonucu almak. Bu milletvekili aday listelerinin hazırlanmasında arkadaşlarımız, birlikte görev alacaklar" dedi.

BAYKAL, "İKTİDAR PROGRAMI İLE GELİYORUZ"

Baykal, bir soru üzerine, sosyal demokrat yaklaşımın iktidar programının henüz toplum tarafından fark edilemediğini belirterek, "Böyle bir iktidar programı olmadığına ilişkin bir efsane çok yaygındır. Bu tam bir yanılgıdır. Sosyal demokratların çok sağlam iyi düşünülmüş güçlü bir alternatif programı vardır. Bu program önümüzdeki dönemde kamuoyumuzla paylaşılacaktır" dedi.

Baykal, Samsun'da yapılacak Cumhuriyet mitingine Sezer'le birlikte gidilmesi konusundaki soruyu, "Bu konuyu değerlendiririz. Ne gerekirse yaparız" yönünde yanıt verirken, Sezer de aynı soruya, "Burada birlikte olduktan sonra öbürü bir sorun olmaz" diye yanıt verdi.

DSP'DE SIKINTI OLUR MU?

DSP lideri Sezer, işbirliği konusunun DSP'de sıkıntıya neden olabileceğine ilişkin bir soruya, "Önemli bir süreç yaşıyoruz. CHP ve DSP ayrı bir parti, dolayısıyla bu tür sürçlerde her iki tarafta da bazı kaygılar, değişik düşünceler olabilir. DSP'nin tüm üyeleri yurtseverdir. Türkiye'nin hayrına olan her konuda bazen farklı düşünseler de birlikte adım atmaktan çekinmez" diye yanıtladı.

Baykal, meydanlarda CHP ve DSP bayraklarının yan yana olmasının kendileri açısından hiçbir sakıncanın bulunmadığını da söyledi.

Sezer de DSP'nin birleşik oy pusulasında yer almaması için yasal gereklilikleri yapacaklarını söyledi. İşbirliği sürecine SHP'nin de dahil edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine Baykal, "Bu işi bir tamamlayalım. Onlar daha sonra konuşulur" diye yanıt verdi.

HAKKANİYETDE SORUN YOK

Sezer, rakam konusundan çok Türkiye'nin geleceğinin önemli olduğunu söyledi. Sezer, "Rakamdan çok, yeni düzgün bir sol iktidarı hayata geçirip geçirmeyeceğimiz önemliÂ… Hakkaniyet konusunda sorun yok." dedi.

GİRİŞTE VE ÇIKIŞTA ALKIŞ

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e, CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partide bulunan CHP'liler alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Sezer'i, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem karşıladı. İki parti heyetleri arasındaki görüşme 14.35'te başladı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından iki lider basının karşısına geçti. Basın açıklamasının ardında da yarım saat kadar partide kalan DSP lideri Sezer ve beraberindekileri, Baykal ve Eşref Erdem kapıya kadar uğurladı. Sezer, CHP Genel Merkezi'nden ayrılırken de alkışlarla uğurlandı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title