Haberler

Solda Güçbirliği "İyi Niyete" Kaldı

CHP ve DSP Arasında İki Haftadır Süren Güç Birliği Arayışları "İyi Niyetle" Sürerken Henüz Net Bir Açıklamanın Yapılmaması Kafaları Karıştırdı. Ortaya Atılan Milletvekili Kontenjanı Rakamlarının Gerçekçi Olmadığı ve Henüz İki Parti Yetkililerinin Milletvekili Sayısı Konusunu Konuşmadıkları Belirtildi. CHP ve DSP Arasında Yürütülen Çalışmaların Bu Hafta İçi Netleşmesi Bekleniyor.

CHP ve DSP arasında bir süredir devam eden güç birliği arayışları "iyi niyetle" sürerken henüz net bir açıklama yapılmadı.

CHP ve DSP arasındaki işbirliği görüşmeleri henüz sonuçlanamadı. "Bir araya gelelim 5 dakikada çözeriz" şeklindeki açıklamalara rağmen, henüz işbirliği için somut bir adım atılmadı. İki parti adına görüşmeleri yürüten, heyetler şimdiye kadar sadece bir kez masaya oturdu. Bunun dışında, görüşmelerin zaman zaman telefonla yürütüldüğü ifade edilirken, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve üst düzey parti yöneticilerinin, süreçte CHP'nin ön plana çıkarılmasından rahatsızlık duydukları belirtildi.

Yine DSP tabanından yükselen "birleşmeyin" çağrıları da DSP'de işleri sıkıntıya soktu. Son olarak Amasya Mitinginde "birleşmeyin" ve "Baykal istifa" sloganları atan DSP'liler, Baykal'a duydukları güvensizliği her fırsatta dile getiriyor. DSP Genel Merkezi'ni telefon yağmuruna tutan partililer, "Bizim her yerde örgütümüz dimdik ayakta. Oyları giderek düşen CHP'ye ihtiyacımız yok. Biz tek başımıza CHP'den daha güçlüyüz" şeklindeki düşünceleriyle parti yönetiminin karar vermesini zorlaştırıyor.

Süreci başından bu yana destekleyen ve güç birliğinden yana olduğunu her fırsatta dile getiren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise, parti tabanını ve bazı yöneticileri ikna etmekte sıkıntı yaşıyor. Dile getirilen milletvekili kontenjanı rakamlarının gerçekçi olmadığı ve henüz iki parti yetkililerinin rakam konusunu konuşmadıkları öne sürülürken, çalışmaların bu hafta içi netleşebileceği ifade ediliyor. Öte yandan, üst düzey bir DSP yöneticisi, çalışmalara ilişkin ANKA'ya yaptığı açıklamada, "İlk görüşmeden bu yana yeni bir görüşme yapılmadı. Halkımız bir şey bekliyor. Kendi içimizde olmasın diyen birkaç kişi olabilir. İki parti yönetiminin niyeti var. Bu niyet sayılara dökülmüş değil. İyi niyetli bir çabayla bu işi olumlu bir biçimde bitirmeyi amaçlıyoruz" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title