Haberler

Solana ve Laricani 31 Mayıs'ta Yeniden Görüşecek

İran'ın Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (Uygk) Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakerecisi Ali Laricani ile Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Javier Solana'nın İran'ın Nükleer Programını Görüşmek Üzere 31 Mayıs Tarihinde Biraraya Geleceği Açıklandı.

İran'ın Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri ve nükleer başmüzakerecisi Ali Laricani ile Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Javier Solana'nın İran'ın nükleer programını görüşmek üzere 31 Mayıs tarihinde biraraya geleceği açıklandı.

İran'ın yarı resmi Mehr ve Fars haber ajanslarının verdiği bilgiye göre, İran'ın UYGK Genel Sekreteri ve nükleer başmüzakereci Laricani ile AB Dış Politika Şefi Solana ay sonunda biraraya gelecek. Haberde, ikilinin telefon ile görüştükleri belirtilirken, "Laricani ve Solana bugün yaptıkları telefon konuşmasında, diplomatik anlamda makul bir çözüm arayışı içinde olduklarının altını çizdi. Daha ayrıntılı görüşmek için 31 Mayıs'ta biraraya gelmek için anlaştılar" ifadelerine yer verildi.

İkilinin görüşmesinin yapılacağı yer ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

(AFP-MS-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title