Haberler

Solana Ve Beckett Ortadoğu'daki Durumdan Erdişeli

AB yüksek temsilcisi Javier Solana ile İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, Orta Doğu'daki durumdan ''çok endişeli'' olduklarını açıkladı.

AB yüksek temsilcisi Javier Solana ile İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, Orta Doğu'daki durumdan ''çok endişeli'' olduklarını açıkladı.

Solana ve Beckett, durumun hem İsrail hem de Lübnan için ciddi bir tehdit olduğunu ifade ederken, Beckett, İsrail'in, kendisini kışkırtan eylemlere karşılık verme hakkının bulunduğunu, ancak uluslararası hukuku çiğnememesi ve sivil kayıplara yol açmaması gerektiğini belirtti.

Beckett, Solana ile birlikte tüm taraflara, ''durumun daha da vahim hale gelmemesi yolunda çaba göstermeleri'' çağrısı da yaptı.

Bu arada, Danimarka ve İsveç de Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırısını kınadı ve Hizbullah tarafından dün kaçırılan 2 İsrailli askerlerle, Filistinli örgütler tarafından 25 haziranda kaçırılan bir İsrailli askerin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller, Orta Doğu'da durumun zaten gergin olduğunu belirttiği açıklamasında, son gerginliğin bölgedeki anlaşmazlığa barışçı çözüm bulunmasına yönelik çabaları çıkmaza sokmaktan başka bir işe yaramayacağını kaydetti.

Bu arada, Danimarka ve Norveç, vatandaşlarına Lübnan'a gitmeme tavsiyesinde bulunurken, İsveç Dışişleri Bakanı Jan Eliasson, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki faaliyetlerini eleştirdi.

Eliasson, bu faaliyetlerin ölçüsüz olduğunu kaydettiği açıklamasında, ''Çünkü bunlar sivil halk üzerinde ciddi sonuçlar doğurmaktadır'' ifadesini kullandı.

İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğunu da belirten İsveçli Bakan, bununla birlikte İsrail'in Lübnan topraklarına girmesini eleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title