Haberler

Solana-koçaryan Görüşmesi

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nin Sözde Soykırım Tasarısını Kabulüyle İlgili Olarak, "Umarız Bu Süreç ABD'nin Genel Kurulunda da Kabul Görür" Dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nin sözde soykırım tasarısını kabulüyle ilgili olarak, "Umarız bu süreç ABD'nin genel kurulunda da kabul görür" dedi.

Brüksel'de AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nin sözde soykırım tasarısını kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Umarız bu süreç ABD'nin genel kurulunda da kabul görür" dedi.

Öte yandan, Solana ise Koçaryan'dan Dağlık-Karabağ sorunu ile ilgili olarak net bir çözüm değilse bile en azından çözüme yönelik bir hareket başlatmalarını istedi. Solana, "Ermeniler'in geçmişte çektiği acıların farkındayız ve Avrupa Birliği ailesine ait ülkeler olarak artık yapıcı anlamda geleceğe bakılmasını istiyoruz" diye konuştu. Solana AB içerisinde barışı ve istikrarı sağlayan mentalitenin komşu ülkelerde de yer almasını ve gelişmesini dilediklerini belirtti.

(SA-SŞ-SŞ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title