Haberler

Solana: "AB ile İran Arasında İlerleme Kaydediyoruz"

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, AB ile İran arasında nükleer konuda yürütülen görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini ve başka görüşmelerin yapılacağını bildirdi.

Solana, Almanya'nın başkenti Berlin'de bir araya geldiği İran'ın nükleer konulardaki baş müzakerecisi Ali Laricani ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlerleme kaydediyoruz" dedi.

Tarafların henüz kapanmamış konuları bulunduğunu belirten Solana, İranlılarla gelecek hafta ortasında yeniden görüşmeyi beklediğini söyledi.

Solana ile Laricani'nin bu sabahki görüşmelerinden önce dün yaptıkları görüşme 5 saatten fazla sürmüş, ancak görüşme hakkında ayrıntı verilmemişti.

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin, Tahran'a uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya alması karşılığında siyasi ve ekonomik konularda teşvikte bulunmayı önermişti.

Tahran, uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin elektrik üretmeyi amaçladığını belirterek, bu faaliyetlerini durdurmayı reddediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title