Haberler

Sökeli Kadınlar 'Kadına Şiddeti' Kınadı

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı. Yapılan açıklamada kadınların fiziksel ve cinsel şiddete karşı birlik ve dayanışma içinde olmaları gerektiği vurgulandı.

Kadın Meclisi adına Sevil Temel yaptı. Açıklamada; "Tüm Dünyada 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü " olarak ilan edilmesinin nedeni 25 Kasım 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyeti'nde o günkü siyasi iktidara karşı mücadele eden üç kız kardeşin öldürülmesidir. Üç kız kardeş bir sembol haline gelmiş ve Birleşmiş Milletler tarafından 17 Aralık 1999'da 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması" için uluslararası mücadele günü olarak benimsenmesine karar verilmiştir. Uluslararası hukukun bütün çabalarına rağmen kadına yönelik şiddet hem ülkemizde hem de dünyada artarak devam etmektedir. Bugün dünyada pek çok kadın birey olma haklarından yoksun bırakılmaktadır. Evde, işte, sokakta, okulda fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalmaktadır. Kadın bedeni üzerinden yapılan siyasetin kadınlarımızı hızla birey olmaktan çıkardığını, kendi haklarını koruyamaz bir duruma getirdiğini gözlemliyoruz. Bırakılsın da kadınlar nerede çalışacağına, nasıl yaşayacağına ve kiminle evleneceğine kendileri karar versin. Kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, hayatın her aşamasında yan yana, omuz omuza olduğu bir toplum daha güçlü ve refah düzeyi daha yüksek olacaktır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadının çağdaş bir yaşama kavuşması yönünde çalışmış ve de devrimler gerçekleştirmiştir. İnsan hakları mücadelesinde kadına yönelik her türlü ayrımcılığı reddetmeli ve kadınların insanlık onuruna yakışır bir yaşam sürmeleri için gerekli mücadeleyi vermeliyiz. Bu konuda dayanışma içerisinde olmalıyız" sözlerine yer verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Dominik Cumhuriyeti Söke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title