Haberler

Söke E-Tr'de İkinci Kez Aynı Heyecanı Yaşıyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen "10. e-Türkiye (e-TR) Ödülleri" yarışmasında finalistler belli oldu. Söke Ovası Sulama Birliği "Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler Kategorisi"nde Söke Ovası Akıllı Sulama Projesi (Akıllı Ova) ile finale kaldı.

Türkiye genelinden kamu kurumlarının 3 kategoride katıldığı yarışmada kendi dalında 6 kurum ile finale kalan Söke Ovası Sulama Birliği 17 Aralık'ta TBMM himayesinde yapılacak tören sırasında final heyecanı yaşayacak.

Finalistler arasından ödül kazananlar, TBMM'de gerçekleştirilecek tören sırasında jürinin elektronik oylaması ile belirlenecek.

Söke Ovası Sulama Birliği ile "Kamudan Vatandaşa eHizmetler Kategorisi"nde Adalet Bakanlığı, İETT, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Kütüphane Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu finale kalan kurumlar oldu.

"7. e-TR CUMHURBAŞKANININ ELİNDEN SÖKE BELEDİYESİ'NİN OLMUŞTU"

2009 yılı e-TR ödüllerinde Söke Belediyesi Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) ile 3 ödül birden almıştı. Türkiye'nin gündemine oturan Söke Belediyesi en büyük ödülü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden almasının yanında, E-Belediyecilik Özel Başarı Ödülü ve Jüri Özel Ödülü'nü almıştı. Söke Belediyesi tıpkı Söke Ovası Sulama Birliği gibi önemli ve kendisinden kat kat büyük kurumlar olan Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı, Şişli Belediyesi'ni geride bırakmıştı.

Finale kalmaktan ve aynı heyecanı ikinci kez yaşamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Söke Belediye Başkanı ve Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi; "Akıllı Ova Projesi ilk gündemimize geldiğinden bu yana örnek bir proje olduğunu vurguluyoruz. Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan Akıllı Sulama Projesi Söke'de olduğu kadar tarım ülkesi Türkiye'ye heyecan yaratacak bir proje" dedi. Teknoloji ile iç içe hizmet anlayışını Söke Belediyesi'nde göreve geldikleri ilk günden bu yana benimsediklerini ve bunun daha önce e-TR ödül töreninde 3 ödül ile tescillendiğini söyleyen Başkan Özekmekçi; "Akıllı Kent anlayışını, Akıllı Ova projesi ile Söke Ovası'na da yansıtmak istiyoruz. Böylesi büyük bir yarışmada, önemli kurumların arasında finale kalmak bile büyük başarı" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Söke Belediyesi Söke Ovası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title