Haberler

Söke'de Vergi Haftası Etkinlikleri

Ülke Genelinde Bu Yıl 19.su Kutlanılan €œvergi Haftası" Aydın'ın Söke İlçesi'nde de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı. Bu Sabah Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunumu ile Başlayan Törenlere Söke Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, Söke Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahir Yabancı, Söke Ticaret Borsası Genel Sekreteri Yalçın Ateş, Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik ...

Ülke genelinde bu yıl 19.su kutlanılan “Vergi Haftası" Aydın'ın Söke İlçesi'nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu sabah Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törenlere Söke Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, Söke Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahir Yabancı, Söke Ticaret Borsası Genel Sekreteri Yalçın Ateş, Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, Söke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı İbrahim Çallıoğlu ile vergi dairesi çalışanları katıldı. Buradaki programın ardından heyet önce İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve daha sonra Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'yi makamlarında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Söke Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, bir ülkenin gelişimi için verginin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Çoban, “Söke'de 2007 yılı rakamlarına bakıldığında vergi tahakkukunun yüzde 75'inin toplandığını görüyoruz. Bu Türkiye'nin birçok yerine göre yüksek bir oran. İlçemizde vatandaşlarımızın vergi konusunda bilinçli olduğunu görmekteyiz" dedi.

Heyeti makamında kabul eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi de, “Kazanıyorsak mutlaka vergisini de vereceğiz. Son yıllarda yapılan düzenlemeler ile vergi konusunda oldukça önemli adımlar atıldı. Gönlümüz vergi oranlarının daha adaletli seviyelere getirilerek, daha fazla katılımın sağlanabilmesinden yana" diye konuştu.

Söke'de Vergi Haftası kutlama etkinliklerinin 2 Mart tarihine kadar süreceği öğrenildi. Etkinlikler kapsamında geçtiğimiz yıl ödedikleri vergiler ile ilk 10 sırada yer alan mükellefler ile ticari hayatında 40 yılını doldurmuş veya aşmış mükelleflerin ziyaret edileceği ve “vergi" konulu çeşitli konferansların düzenleneceği belirtildi.

25.02.2008 15:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title