Haberler

Söke CHP'li Tezcan'dan Maaşlarına Alamayan Maden İşçilerine Destek

CHP'li Tezcan'dan maaşlarına alamayan maden işçilerine destekCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Söke'de özel bir madende çalışan, 5 aydır da maaş alamadıkları için grev yapan işçileri ziyaret etti.

CHP'li Tezcan'dan maaşlarına alamayan maden işçilerine destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Söke'de özel bir madende çalışan, 5 aydır da maaş alamadıkları için grev yapan işçileri ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, maaş alamadıkları için grev yapan işçileri ziyaret etti. Maden işçileri, Tezcan'dan aylardır maaş alamadıkları için evlerine ekmek götüremediklerini söyleyerek destek istedi. İşçilerle birlikte maden ocağı önünde yere oturan Tezcan, "Geçmiş olsun ve direnişiniz kutlu olsun. Biz sizin vekiliniziz bizleri seçerek meclise yolladınız. Mecliste bizde sizler için elimizden geleni yaparız. Daha önce Manisa'da, Soma'da Türkiye'nin her yerinde haksızlığa uğrayan işçiler varsa bizim CHP'li Milletvekilleri oraya giderek sorunu yerinde görerek bunu meclise taşıdılar. Enerji Bakanlığından da takibini yaparak konuşuruz. Her zaman hakkınızı savunuruz. Burada bir maden ocağının devri yapılırken buna müsade eden hükümet burada parasını alamayan 80 işçinin hakkı ne olacak diye düşünmesi gerekiyor. Eğer bir gecede bir devir yapılıyorsa demek ki bir yerden bir şey kaçırıyorlardır. Onlar bir yerlerden bir şey kaçıralım diye uğraşırken ölen işçiler oluyor. Soma'da 300'ün üzerinde madenci görevde şehit oldular. Onların halen daha haklarını ödemeyip nasıl ödemeyiz diye bir sürü yollar deneniyor. Ne yazık ki hükümetten de destek görüyorlar. Türkiye'de her gün 5 işçi güvenlik olmadığı gerekçesiyle ölüyor. ya grizu patlar ya da maden çöker veya asansör düşer yada inşaattan işçi düşer ölür bu iş kazası değil iş cinayetidir. Ölmeye gelince işçi ölsün ücret almaya gelince işçi mağdur olsun" dedi.

İŞÇİLERİN ÖRGÜTLENMELERİNİ İSTEDİ

İşçilerin birlik olmaları için örgütlenmelerini isteyen Tezcan, "Ne kadar mağduriyet varsa sizin üzerinize yükleniyor. Biz sizin için mücadele edeceğiz, ama sizden de istediğimiz şu örgütlü olursanız güçlü olursunuz. Ben isim adres vermiyorum siz hakkınızı savunacak bir sendikayı bulun o sendikayla birlikte mücadele edin. Bugün Türkiye'deki emekçi işçi sınıfının en büyük problemi örgütsüz olmaktır. Ben Mecliste bu konuyu gündeme getireceğim. Bu konuyu Türkiye gündemine de taşıyacağız. Soma'da 300 kişiyi öldürenler burada da sizleri mağdur ediyorlar. Hükümetin gözü önünde bir tarafta Soma'da diğer tarafta Söke'de işçiyi mağdur etmeye devam ediyorlar. Bunları bu hükümet koruyor. Sizde bunun bilmelisiniz. Bu maden işletmelerinin imtiyaz hakkı kolay verilmiyor. Her biri sırtını iktidara dayamış bu haksız kazançlar üzerinden siyaset yaparak elde ediyorlar o siyasette bunların yaptıkları haksızlıkların hesabının sorulmayacağı bir düzen yaratıyor. Siz bir gecede şirket değiştiriyorsunuz nerde görülmüş bir gecede şirketin el değiştirdiği. Şirketi kağıt üzerinde değiştiriyorlar bunun nedeni de işçi alacaklarından kaçmak ve cezalardan kaçmaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tezcan Aydın Söke Politika Güncel Haberler

title