Haberler

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'dan Değerlendirme

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, CHP’li Belediye Meclis üyeleri ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, CHP'li Belediye Meclis üyeleri ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda Söke Belediye Başkanlığı görevini devraldıkları günden bu yana yapılan çalışmaları ve Büyükşehir oluşumu ile birlikte yeni yapılanmanın getirdiklerini anlattı.

Büyükşehir yapılanmasıyla birlikte merkez 8 mahallenin dışında tüzel kişilikleri sona eren 34 köy, 7 belde ile birlikte 49 mahalleye çıkan hizmet ağının genişlediğini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; geçiş sürecinde yaşanan sıkıntıların bu yıl sonuna kadar sona ereceğini düşündüğünü, benzer sıkıntıları büyükşehir geçişini yaşayan tüm belediyelerin yaşadığını ifade etti.

"ÖNGÖRÜLMEYEN SÜRPRİZLER YAŞANIYOR"

Seçimler öncesinde büyükşehir ile ilgili herkesin bilgisi ve öngörülerinin olduğunu ancak hesapta olmayan sürprizlerin yaşandığını da belirten Süleyman Toyran, "İller bankası payında yaşanan düşüş bunlardan biri" dedi. Mart ayında iller bankasından gelen payın 2 milyon 200 bin TL civarındayken, Nisan ayında 1.5 milyon, Mayıs ayında 1 milyon 100 bin TL olduğunu belirten Başkan Süleyman Toyran; "Haziran ayında da 1 milyon 300 bin TL olacağını düşünüyoruz. Bunları belirli sebeplerin arkasına sığınmak olarak söylemiyorum. Ancak bu durum sıkıntı yaşatıyor. Bilinmesini istiyorum" dedi.

"BELDE VE KÖYLERİN BORÇ YÜKÜNÜ KUCAĞIMIZDA BULDUK"

Yaptığı açıklamasında büyükşehir ile birlikte tüzel kişiliği son bulan belde ve köylerden Söke Belediyesi'ne aktarılan borç yükünden söz eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; belde ve köylerden gelen borç toplamının 21 milyon 552 bin TL olduğunu söyledi. Bağarası'ndan 4 milyon 231 bin, Sazlı'dan 1 milyon 480 bin, Yenidoğan'dan 1 milyon 631 bin, Sarıkemer'den 1 milyon 16 bin, Savuca'dan 718 bin, Atburgazı'ndan 982 bin, Güllübahçe'den 917 bin TL, köylerden 1 milyon 700 bin TL olmak üzere borcun Söke Belediyesi'ne devrolduğunu belirten Başkan Toyran; Bağarası'nın 231 bin 600 bin TL'lik icralık borcu başta olmak üzere çeşitli beldelerin icralık duruma gelen borçlarının da olduğunu söyledi. Toyran; "Kapanacak olan belediyeler maalesef üzerlerine düşen görevleri yapmamışlar. Göreve gelince bu rakamları kucağımızda bulduk" dedi.

Söke Belediyesi'nin 8 milyon 294 bin TL, Büyükşehir'e devredilecek olan ve İller Bankası'ndan kullanılan Çeltikçi Adalet Parkı, Şuşatak ve Boynak İçme Suyu Hattı Projesi için 18 milyon TL borcunun bulunduğunu belirten Söke Belediye başkanı Süleyman Toyran; Söke Belediyesi'nin 13 milyon 766 bin TL diğer alacakları, 5 milyon 650 bin TL su alacağının bulunduğunu söyledi.

Söke Belediyesi'nin %30 olması gereken personel giderinin %38'lerde olduğunu belirten Belediye Başkanı Süleyman Toyran, bu konuyla ilgili 2015'ten itibaren olması gereken %30'luk bareme çekilmesi için çalışmanın yapılacağını söyledi. Beldelerden çalışabilir 40 kişilik personelin geldiğini ifade eden Başkan Toyran; "40 kişilik artı kadroyla 115 binlik nüfusa hizmet etmek durumundayız" dedi. Başkan Toyran, Söke Belediyesi'nin bazı gider kalemlerinde tasarruf sağlanmaya başlandığını da söyledi.

"YENİ MAHALLELERE HİZMET GİDİYOR"

Belde ve köy statüsünden mahalleye dönüşen her noktaya hizmet götürmeye çalışıldığını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Yeni mahallelerimizde mezarlık temizlikleriyle işe başladık. Günübirlik çözümlerle geçiştirildiğini gördüğümüz belde ve köylerin içme suyu hatlarıyla ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Sadece Sarıkemer'de 1 km'ye yakın isale hattı döşendi. Bazı yerlerde parke taşı tamiratları yapılıyor. Belirlenen program dahilinde çöpler toplanıyor. Ancak mevcutta olan çöp konteynırlarının çok eski veya yıpranmış olduğunu, bazı yerlerde sayının yetersiz olduğunu tespit ettik. Temizlik ve çöp hizmetinin daha sağlıklı hale gelmesi için katı atık sözleşmemizin olduğu Biosun firmasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Büyükşehir yasasından önce sözleşmesi yapılan firmayla yeni mahalleleri de içine alan hizmet alacağız" dedi.

"SÖKE İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK VE UYGULAYACAĞIZ"

Esnaf odaları ile yapılan toplantılarda Söke'nin önemli sorunları için önemli kararların alındığı ifade eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Özellikle Çeltikçi Mahallesi'nde yaşanan keçi sorunu ile ilgili olarak keçi sahiplerine tebligat yapıldı. Konuyu ciddi anlamda takip ediyoruz. Kurallara uymayanların keçileri toplanacak ve cezai işlem uygulanacak. Taviz vermeyeceğiz. Dışardan gelen özellikle kayıt dışı hurdacılar içinde çalışma yapıyoruz. Açıkta balık satışı yapan esnaflarımız ile görüşmelerimiz oldu. Onlara uygun bir alanda sağlıklı ve denetimli balık satışı için yer temin edeceğiz. Karpuz satışı yapan esnafları da denetimli hale getiriyoruz. Kahvehaneler ve bakkallara kaldırım işgalleri ile ilgili olarak tebligatlar yapıldı" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Şanslı bir belediye olduğumuzu düşünüyorum. Çalışmak isteyen, hizmet etmek isteyen bir meclisimiz var. Hizmet etmek için görev istedik ve aday olduk. Halkımız da bize güvendi ve görev verdi. 5 yılın sonunda Sökemizin çok iyi bir konumda olacağını düşünüyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Söke Belediyesi Süleyman Toyran İller Bankası Ahmet Karakaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title