Haberler

Sokakta Çalışan Çocuklara Yönelik Çalışmalar Sürüyor

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (Shçek) Bağlı Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (Çogem) Ekiplerinin, Sokakta Çalışan Çocuklara Yönelik Çalışmaları Sürüyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) ekiplerinin, sokakta çalışan çocuklara yönelik çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte turistik bölgelerdeki çalışmalarına ağırlık veren ÇOGEM ekipleri, Anamur'da sokak çalışması yaptı.

İlk aşamada vatandaşların sokakta çalışan çocuklardan alış veriş yapmamaları gerektiğini içeren 2 bin adet uyarı içerikli karton broşür dağıttıklarını söyleyen ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, çocuk işçiliği ile mücadelede tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olduklarını kaydetti. Çalışmaların önümüzdeki günlerde Silifke ve Erdemli ilçelerinde de devam edeceğini ifade eden Sarı, Tarsus'ta ise haftada bir gün sokak çalışması yapıldığını hatırlattı.

(HK-HK-Y) 22.06.2008 13:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title