Haberler

Sokak Kedilerine Çocuğu Gibi Bakıyor - Sivas

Sivas'ta dernek başkanlığını yaptığı caminin bahçe ve müştemilatında onlarca kediyi et ve tavukla besleyen 73 yaşındaki İsmet Tipiler, "Allah'ın yarattığı varlıklar, onlara karşı sevgi ve şefkat göstermeliyiz.

SERHAT ZAFER - Sivas'ta dernek başkanlığını yaptığı caminin bahçe ve müştemilatında onlarca kediyi et ve tavukla besleyen 73 yaşındaki İsmet Tipiler, "Allah'ın yarattığı varlıklar, onlara karşı sevgi ve şefkat göstermeliyiz. Biz onları seversek Allah'da bizi sever." diyerek herkese hayvan sevgisi aşılıyor.

Kentteki bir kurumdan emekli Tipiler, evinin yakınındaki Kümbet Camisi'nin dernek başkanlığını yapıyor. Bu göreve gelmesi ile cami bahçesindeki kedilerle de yakından ilgilenmeye başlayan Tipiler, her geçen gün sayıları artan hayvanları doyurmak için büyük emek harcıyor.

Kasap ve şarküterilerden topladığı tavuk ve et kırıntılarıyla kedileri besleyen Tipiler, hayvan sevgisiyle başta cami cemaati olmak üzere mahalle sakinlerinin de takdirini topluyor.

Kedilerin her gün yolunu gözlediği İsmet Tipiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek başkanlığını yaptığı caminin kaloriferlerinin yakılması ve temizliğinin yapılması gibi her türlü işiyle ilgilendiğini söyledi.

Boş zamanlarında ise sokak kedileriyle ilgilendiğini belirten Tipiler, "Sahipsizler, açlar, bunları etrafıma topladım ve yemeklerini temin ediyorum. Her gün karınlarını doyuruyorum." dedi.

Tipiler, kedilerin yavruları için de özel bir yer yaptığını, en büyük sıkıntısının yiyecek temin etmek olduğunu kaydetti.

Cami bahçesindekiler dışında, evi ile cami arasındaki 3-4 yerde de kedilerin kendisini beklediğini anlatan Tipiler, "Adeta bunları çocuklarım gibi besliyorum ve sevgi gösteriyorum. Elim boş gidersem, bunlar da miyavlarsa o gün uyuyamıyorum, üzülüyorum." diye konuştu.

Kedi barınağı yapılmasını istiyor

Kentte sokak kedileri için barınak yapılmasını isteyen Tipiler, özellikle kış aylarında sokaklardaki kedi yavrularının telef olduğuna dikkati çekti.

Tipiler, birçok kişinin kedileri sevmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hayvanlara işkence ve zulüm edenler var. Böylelerini gördüğüm zaman uyarıyorum. Yazıktır, bunlar da Allah'ın yarattığı birer mahluk. Bunlara acıyın, elinizden geldiği kadar sevin. Elimden geldiği kadar sevdirmeye çalışıyorum ama maalesef insanların çoğu kedileri sevmiyor. Sabahları camiyi açmaya gelirim ve kediler köşe başlarında beni bekler. Akşam da eve giderken gruplar halinde kediler beni beklerler. Elimden geldiği kadar onlara yiyecek veriyorum. Yavru kedilere de anneleri iyi bakıyor. Anne kedileri iyi besliyorum ve mesele halloluyor. Bunlara birileri sahip çıksa onlara devrederim. Gözüm açık gitmem, birileri bakıyor, bir sevgi gösteriyor derim ama maalesef insanlar evlerine kedi koymuyor ve dolayısıyla sokaklarda kalıyor. Hırçın kediler var, onların sefillere yemek yedirmemesini de önlüyorum. Hepsine hakkını ayrı ayrı veriyorum."

Evinde de 10 yaşında bir kedisi bulunduğunu aktaran Tipiler, mutlu olduğunu ve ömrü yettiğince bu kedilere bakacağını ifade ederek, "Allah'ın yarattığı varlıklar, onlara karşı sevgi ve şefkat göstermeliyiz. Biz onları seversek Allah'da bizi sever." dedi.

Cami cemaatinden Hasan Karabulut ise Tipiler'i tanıyan kedilerin onu her gördüklerinde yanına geldiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title