Haberler

Sokak Hayvanları İçin Dükkan Açtılar

Sivas’ta kiraladıkları evde yaklaşık 30 kedi besleyen evli çift, şimdide sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dükkan açtı.

Sivas'ta kiraladıkları evde yaklaşık 30 kedi besleyen evli çift, şimdide sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dükkan açtı. Açtıkları dükkanda çorap ve kadın kıyafeti gibi ürünler satan çift, elde ettikleri tüm geliri sokak hayvanları için harcıyor.

Esentepe Mahallesi'nde yaşayan emekli polis memuru Erdal Çakır ile eşi Zeliha Çakır, yaklaşık 30 kediyi beslemek için müstakil bir ev kiralamıştı. Kedilerinin bakımını üstlenen ve onlarla çocuğu gibi ilgilenen çift, hem kedilerin hem de diğer sokak hayvanların ihtiyaçlarının karşılamak için Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Terziler Çarşısı'nda bir dükkan kiraladı. Çift, kiraladıkları dükkanda; çorap ve iç çamaşırı satarak elde ettikleri tüm geliri sokak hayvanları için harcıyor.

Çift, dükkanın girişine de "Bu işletmeden elde edilen gelirin tamamı sokak hayvanlarını beslemek için kullanmaktadır" yazılı bir tabela astı. Yazıyı gören müşteriler çifti takdirle karşılarken sokak hayvanlarına katkıda bulunmak için dükkandan alışveriş yapıyor.

Sokakta besledikleri kedilerle birlikte 50-60 civarı kediye baktıklarını söyleyen Erdal Çakır, "Bunlarla birlikte 10-15 tane yavru kedimiz oldu. Bunların ihtiyaçlarını gidermek için eşimle birlikte böyle bir şey düşündük. Bu iş yerini faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. Tam bir sermayemiz yok ama elimizden geldiğince mevcut imkanlarımızla bu iş yerimizi açtık. Buradan kazancımızın tamamını sokak hayvanları için harcayacağız. Özellikle kış ayların Sıcak Çermik dediğimiz bölgede eşimle birlikte köpeklerin aç olduğunu görüyoruz. Onların mamalarını ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu sene de kış gelmeden böyle bir birikim yapıp bu hayvanların bir kışı daha rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir işe giriştik" dedi.

"Vatandaşlardan destek bekliyoruz"

Sokak hayvanları için vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden Çakır, "Bu da bir sadakadır. Gelip kendi gözleriyle görüp denetleyebilirler. Hiç sıkıntımız yok. Sermayesini ben koydum ama gelirini hiçbir şekilde almıyorum. Eksik oldukça, ihtiyaç oldukça ben kendim tamamlıyorum. Bazen çorap almaya gelen oluyor bir çorap alacakken yazıyı gördüğü zaman bir çorap daha alıyor" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title