Haberler

Sokak Çocukları Darülaceze'ye Bağlandı... - İbb Sokak Çocukları Meslek Edindirme Merkezinin, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğüne Bağlandığı Bildirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sokak Çocukları Meslek Edindirme Merkezinin (İSMEM), Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğüne bağlandığı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü bünyesinde 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren İSMEM'in, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğüne bağlanmasına karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, İSMEM'in, 24 saat çalışması, yatılılık esasına dayanması, Darülacezeye yakın olması, iki kurumun da psikolojik rehabilitasyona ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmet vermesi ve burada Hıfzıssıhha Müdürlüğü eliyle sağlık hizmeti verilememesi nedeniyle Darülacezeye bağlandığı belirtildi.

Tuzla'da bulunan İSMEM'in çalışma esasının; 16-20 yaş arası sokak çocuklarının ikna yöntemiyle merkeze kabulünden sonra zararlı alışkanlıklarının giderilmesine yönelik tedavilerinin ardından meslek edinmelerinin sağlanmasına dayandığı anlatılan açıklamada, İSMEM'de altyapı ve fiziki durum nedeniyle şu anda sadece erkek öğrencilere hizmet verilebildiği ve burada Temmuz ayı itibarıyla 120 gencin kaldığı ifade edildi.

Kuruma gelen her gencin, ustasının yanında mesleğini öğreneceği 13 ayrı meslek dalından birine yönlendirildiği belirtilen açıklamada, kurumda, bilgisayarlı muhasebe, terzi, berber, inşaat, bahçıvan, elektrik, boya-kartonpiyer, marangoz, sıhhi tesisat, aşçılık, elektronik, mekanik ve otomasyon alanlarında eğitim verildiği bildirildi.

Eğitimlerini tamamlayan ve kalfa olan gençlerin, kurumda bir süre çalıştıktan sonra sigortalı işlere yerleştirilmeye çalışıldığı anlatılan açıklamada, İSMEM'de şu an itibariyle çeşitli meslek dallarında yetişmiş 60 genç bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title