Haberler

Sokağa çıkma yasağı hangi hastalıkları kapsıyor? Kronik hastalıklar neler?

İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı kararı yayınlaması sonrası sokağa çıkma yasağı hangi hastalıkları kapsıyor ve kronik hastalıklar neler gibi soruların yanıtları araştırıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Bu gece yarısı saat 24.00 itibarıyla 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarıya çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11'inci Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27'nci maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır. " denildi. Peki, Sokağa çıkma yasağı hangi hastalıkları kapsıyor? Kronik hastalıklar neler?

Sağlık Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinde kronik hastalıkların neler oluğunu ve detaylarını belirtti.

KRONİK HASTALIKLAR HANGİLERİ?

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, söz konusu genelge ile 65 yaş ve üzeri ile

bağışıklık sistemi düşük

kronik akciğer hastalığı

astım

KOAH

kalp/damar hastalığı

böbrek

hipertansiyon

karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullananların

22 Mart 2020 tarihinden itibaren ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklandığı açıklandı.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Sokağa Çıkma Yasağı Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (40)

ELİF:

İŞÇİ OLARAK CALIŞAN KİŞİLERE NE YAZIKKİ İZİN VERİLMİYOR DEVLET BU DURUMA BİR EL ATARSA COK İYİ OLUR 8 SAAT DEGIL DAHA FAZLA ÇALIŞIP BAGIŞIKLIK SİSTEMLERİ ÇÖKÜYOR LÜTFEN BİR SINIRLAMA GETİRİN

6
1
yanıtYanıtla
Salım uzun:

Sgk ya ve sağlıkbalanlığına cilere şikayet edebilirsiniz

yanıt0
yanıt0
Tuncay:

65 Yas ustu koah hastasiyim sureyyapasa hastanesinde kontrole I in randevum var sokaga cikma yasagindan dolayisiyla me yapmam veregini ogrenmek icin 182 Yi 112 Yi 155 si 184 182 nolu telefonlardan bit cevap alamadim hastaneye gitmek icin didari cikarsam nelerle karsilasirim me yapmam gerekir bilgilendirirseniz sevinirim

6
0
yanıtYanıtla
M.G.:

Hastanede çalışıyorum akciğer ameliyatı oldum ve hipertansiyon hastasıyım izin alabilirmiyim.

5
0
yanıtYanıtla
E:

HAYIR

yanıt3
yanıt3
K. K:

Kalp rahatsızlığı olan hemşire arkadaşıma izin verdiler evde suan. Sorun hastanenize

yanıt1
yanıt0
Salım uzun:

Evet raporlarını 12 gün

yanıt0
yanıt0
cuma:

hepatik be kronik hastalıgım var dışarı cıka bilirmiyim

1
1
yanıtYanıtla
y.g:

hipertansiyon iseniz kesinlikle izin hakkınız var. raporu çıkarın verin çalıştığınız yere

1
0
yanıtYanıtla
Kaju.B:

Eldiven Maske tak çalışırsın diyorlar. İzin yok yani

yanıt1
yanıt1
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title