Haberler

Soğuk Hava ve Kar Geliyor

Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinin Altına İnecek.

Konuya ilişkin, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Analiz ve Tahminler Şubesi'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Yurdumuz, bugün (06.10.2010) akşam saatlerinden itibaren Balkanlar’dan gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Cumartesi günü (09.10.2010) Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığı, yarın (Perşembe) batı bölgelerimizde 4-6, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Ege’de 8 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Cuma günü ise hava sıcaklığı güneybatı kesimlerinde 3 ila 5, İç Anadolu’nun güneydoğusunda 6 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar bugün ve yarın (07.10.2010) Marmara ve Batı Karadeniz’de kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde, yarın ve Cuma günü (08.10.2010) Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de Yıldız ve Poyrazdan kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

Perşembe (07.10.2010): Yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu ve Akdeniz sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışların Orta Karadeniz (Samsun, Amasya, Tokat, Ordu), Sinop, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Konya ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Cuma (08.10.2010): Yurdun geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Yalova, Niğde, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Cumartesi (09.10.2010): Yurdun geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış, soğuk hava ve fırtınanın neden olabileceği olumsuz şartlara (sel, su baskını, gribal enfeksiyon, kara ve deniz ulaşımında aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir"

Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi gibi olaylara karşı dikkatli olunmasi gerektiği belirtildi.

WWW. DHA.COM.TR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title