Haberler

Soğuk Hava Nehir ve Dereleri Dondurdu - Iğdır

Doğu Anadolu'da etkili olan soğuk hava sebebiyle Ağrı ve Iğdır'da nehir, dere ve çeşmeler dondu.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 22 derece ölçüldüğü Ağrı'da, cadde ve sokaklarda buzlanma oluştu.

Kışın sert ve çetin geçtiği kentte özellikle sabaha doğru etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle Murat Nehri'nin yüzeyi buzla kaplandı.

Ağrı-Van kara yolunun Yolyazı köyü mevkisindeki kayalıklarda buz sarkıtları oluştu, dereler dondu.

Köy girişinde kayalık bölgede oluşan yaklaşık 5 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki buz sarkıtları dikkati çekti.

Ahmed-i Hani Havalimanı karşısında bulunan köydeki buz tutan kayalıklar, köylülerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Buz tutan kayalıkları oyun alanına çeviren çocuklardan Mustafa Durmuş, AA muhabirine, buz tutan kayalıkların köylerine güzellik kattığını söyledi.

Durmuş, "Köyümüzün arka kısmındaki kayalıklarda metrelerce uzunluğunda buz sarkıtları oluştu. Biz de her gün gelip burada oyun oynuyoruz. Havalar çok soğuk. Köydeki nehir de buz tuttu, burada oyun oynadıktan sonra nehirdeki buzları kırıp selelerle balık tutuyoruz." diye konuştu.

Seyrine doyumsuz manzara

Çocuklardan Emircan Kurt da köydeki suların kayalıklara geldiğini ve soğuk hava ile buzlanma oluştuğunu ifade etti.

Buz tutan kayalıkların seyrine doyumsuz manzaralar ortaya çıkardığını anlatan Kurt, "Burada oyun oynayıp kızakla kayıyoruz, fotoğraf çekenler de oluyor." dedi.

Iğdır

Bölgede dondurucu soğukların yaşandığı bir başka kent Iğdır'da da yaşam olumsuz etkileniyor.

Hava sıcaklığının kent merkezinde gece sıfırın altında 9 dereceye kadar düştüğü Iğdır'da soğuklar özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu.

Şehrin Tuzluca ilçesinin yüksek rakımlı köylerinde akarsular ve çeşmeler buz tuttu.

Beyaz örtüyle kaplanan kentte kış bir yandan zorluklara yol açarken diğer taraftan güzel görüntüler oluşturdu.

Kaynak: AA / Güncel

Iğdır Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title