Haberler

Soğuk Hava Bu Hafta da Etkisini Sürdürecek

Soğuk Havanın Bu Hafta da Etkisini Sürdüreceği Belirtildi.

Soğuk havanın bu hafta da etkisini sürdüreceği belirtildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, soğuk havanın, Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Yapılan son tahminlere göre, hafta ortasına kadar yurt genelinde yağış beklenmiyor. Pazartesi ve salı günleri batı kıyılarının parçalı çok bulutlu, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçmesi, çarşamba günü Kıyı Ege'de, perşembe ve cuma günleri Türkiye'nin güneybatı kesimlerinde yağmur şeklinde kısa süreli yağış

geçişlerinin görülmesi tahmin ediliyor.

Hafta boyunca Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında batı kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve doğu bölgelerde gündüz sıcaklıklarının güneşlenme ile birlikte 2 ila 4 derece artacağı, gece sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde hafta boyunca kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda görülebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

(YZE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title