Haberler

Sofya: Libya'da Tutuklu Bulunan Bulgar Hemşireler Davası

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, Libya Ceza Mahkemesi'nin Bulgar Hemşirelere Yönelik Verdiği İdam Cezası Kararını Uluslar Arası Kamuoyunun Kınamasını İstedi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, Libya Ceza Mahkemesi'nin Bulgar hemşirelere yönelik verdiği idam cezası kararını uluslar arası kamuoyunun kınamasını istedi.

Libya Mahkemesi'nin 7 yıldır tutuklu 5 Bulgar hemşirenin idam kararını onaylamasının ardından Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov ve Başbakan Sergey Stanişev birlikte yaptıkları açıklamada kararı kınadılar.

Cumhurbaşkanı Pırvanov, mahkeme kararının Bulgaristan tarafından kabul edilmediğini belirterek, Libya yetkililerine karara derhal müdahale etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Kararı "basit insan adaleti" olarak niteleyen Georgi Pırvanov, şöyle konuştu: "Libya'nın hızlı bir şekilde kabul edilemez bu kararlarını iptal etmesi gerekmektedir. Bulgar hemşireler ve Filistinli doktor acilen serbest bırakılsın."

Pırvanov, uluslar arası kamuoyuna da çağrıda bulunarak mahkemenin idam kararını kınamalarını istedi. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, ülkesinin AIDS trajedisinden zarar gören Libyalı çocuklara yardım etmeye devam edeceğini, hemşirelerin de vatanlarına dönmeleri için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Bu arada, Sofya'daki Libya Büyükelçiliği önünde alınan sıkı güvenlik önlemleri sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title