Haberler

Sofya'da 1 Mayıs, 'Bulgaristan'da Kalmak İstiyorum' Adıyla Kutlandı

BULGARİSTAN'ın başkenti Sofya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, gençlerin ülkeyi terk edip, Avrupa ülkelerine gitmeleri üzerine, 'Bulgaristan'da kalmak istiyoruz' adı altında kutlandı.

BULGARİSTAN'ın başkenti Sofya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, gençlerin ülkeyi terk edip, Avrupa ülkelerine gitmeleri üzerine, ' Bulgaristan'da kalmak istiyoruz' adı altında kutlandı.

Sofya'da 1 Mayıs kutlamaları, Aleksandr Nevski Katedrali önünde oluşturulan kortejin Başbakanlık Meydanı'na yürümesi ile başladı. Ellerinde meşaleler ve pankartlar bulunan BSP lideri Korneliya Ninova ile Avrupa Parlamentosu Milletvekili adaylarının da bulunduğu kalabalık, Başbakanlık Meydanı'nda toplandı. Bu yılki kutlamalar Bulgaristan'ın 2007 yılında Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmasının ardından özellikle gençlerin ülkeyi terk edip Avrupa ülkelerine gitmesi üzerine, ' Bulgaristan'da kalmak istiyoruz' adı altında gerçekleştirildi.

Ülkenin çeşitli kentlerinden gelerek Sofya'daki 1 Mayıs kutlamalarına katılanlar, ülkede yaşanan ekonomik sorunları dile getirdi. BSP lideri Korneliya Ninova, sosyalist mitinglerine sadece yaşlıların katıldığı şeklindeki eleştirilere, "1 Mayıs'ta bizi geçmişimiz birleştirdi, 1 Mayıs'ta bizi günümüz ve geleceğimiz birleştirdi. Bugün hala Bulgaristan'da emek köleleri var. 21'inci yüzyılda ülkede çalışan yoksullar çoğunlukta. 1.5 milyondan fazla Bulgar vatandaşı yoksulluk sınırının altında yaşıyor" dedi.

BSP Gençlik Kolları Başkanı Gabriel Valkov (23), 1 Mayıs kutlamalarında adil gelir istediklerini dile getirmek için toplandıklarını belirterek, "Hepimiz buraya daha adil gelir, daha iyi sağlık hizmeti, daha iyi sosyal yaşam talebiyle geldik. Adalet adına toplandık. Sosyalizm hala canlı, sosyalizm yaşıyor. Arkamda 20- 30 bin kişi var. Genç insanlar var, azimli, kararlı. Bulgaristan'da kalmak, burada yaşamak istiyoruz. Yurt dışına kaçmak istemiyoruz. O yüzden buradayız. Nüfusu 7 milyon 102 olan Bulgaristan'da asgari ücret  560 Leva (280 Euro)" dedi.

Sofya'daki kutlamalara 100 kilometre mesafedeki Köstendil kentinden Emekliler Derneği olarak geldiklerini söyleyen İvan Petkov (85), emekli maaşlarının 217 Leva (110 Euro) olduğunu söyledi. Petkov, "Her ay 100 levasını ilaca veriyorum, geri kalan ile ne yapabilirim. Bugün Bulgaristan felaket bir durumda. Çıkış yolunu zor bulacağız. Durum sadece bizim için değil, tüm halk için çok feci. Oğlum Almanya'da, torunum Amerika'da yaşıyor. Buradaki durumu anlatırken, kimse bizi anlayamıyor" dedi.

- Kkancı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Bulgaristan 1 Mayıs Sofya Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title