Haberler

Sofya: Bulgaristan'daki Ezan Karşıtı Kampanya Devam Ediyor

Bulgaristan'da aşırı milliyetçi ve ırkçı görüşleriyle tanınan

Bulgaristan'da aşırı milliyetçi ve ırkçı görüşleriyle tanınan

Ataka Partisi'nin ezana karşı başlattığı kampanya devam ediyor.

Başkent Sofya'da bulunan ve ibadete açık tek cami olan Banya Başı Camii'nden yüksek sesle ezan okunmasına karşı Ataka Partisi tarafından başlatılan imza kampanyası sürüyor. 24 Mayıs tarihinden bu yana sürdürülen kampanyada, cami önünden geçenlerin ezan sesinden rahatsız olduğu iddia ediliyor. Caminin ses sisteminin sökülmesi için vatandaşlardan imza toplayan partililer, yeterli düzeyde imza toplanana dek kampanyanın sürdürüleceğini ifade etti.

Irkçı söylemleriyle tanınan Ataka Partisi'nin ezana karşı yürüttüğü imza kampanyasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Banya Başı Cami İmamlarından Vehdi Bozov, "Ezanın okunmaya başladığı sırada dışarıdan hoparlörlerle müzik çalıyorlar. Herhangi bir müzik de değil, kilise müziği. İmza toplama konusunda belediyeden izinleri var, fakat müzik için izinleri olduğunu sanmıyorum. Birkaç gün önce polis geldi, fakat bir şey yapamadı. Cami etrafındaki Müslümanlar onların müziğinden ezanı duyamadıklarını belirtiyor. Aynı zamanda çok sayıda Bulgar, bize gelerek bu durumu hoş karşılamadıklarını belirtiyor. Ataka'nın bu kampanyası bir provokasyondur. Birkaç defa yanlarına gittik konuşmaya ama kesinlikle müziği kesmeyeceklerini beyan ettiler. Başka amaçlar peşindeler ve amaç sadece ezanı susturmak değil" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title