Haberler

Sofya: Bulgaristan'da Asgari Ücret Artacak

Yıl Sonunda Avrupa Birliği (AB) Üyesi Olacak Olan Bulgaristan'da Koalisyon Ortağı Partiler, Asgari Ücretin 180 Leva'ya (Yaklaşık 180 YTL) Çıkarılmasını Kararlaştırdı.

Yıl sonunda Avrupa Birliği (AB) üyesi olacak olan Bulgaristan'da koalisyon ortağı partiler, asgari ücretin 180 leva'ya (yaklaşık 180 YTL) çıkarılmasını kararlaştırdı.

Bulgar Sosyalist Partisi (BSP), 2. Simeon Ulusal Hareketi (NDSV) ve üyelerinin çoğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) liderlerinin bugün gerçekleştirdikleri zirvede, Temmuz 2007'den itibaren emekli maaşlarına yüzde 8.5, memur maaşlarına da yüzde 10 artış yapılması kararlaştırıldı. Bulgaristan, yapılacak zamma rağmen AB üyesi ülkeler arasında asgari ücretin en düşük olduğu ülke olmaya devam edecek.

Önümüzdeki yılın bütçesini görüşen koalisyon ortağı parti liderleri Georgi Stanişev, Simeon Sakskoburgotski ve Ahmet Doğan, akaryakıt vergilerine yapılacak çeşitli zamlarla savunma alanındaki projeler için 54 milyon leva kaynak elde edileceğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title