Haberler

Sofuoğlu'nun Hayali Gerçek Oldu

Dünya Süpersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun, memleketi Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde antrenman yapmak için yaptırdığı pist, törenle açıldı.

Dünya Süpersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun, memleketi Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde antrenman yapmak için yaptırdığı pist, törenle açıldı. Pist, 2013 yılında, Supermoto Karting Şampiyonası ve özel klasman yarışlarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca Kenan Sofuoğlu ilerleyen zamanlarda da burada genç yeteneklere ders verecek.

Akyazı- Kuzuluk Yolu üzerinde yapımına 6 ay önce başlanan 1300 metre uzunluğunda ve çeşitli parkurların bulunduğu antreman pistinin açılışına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile çok sayıda motosiklet tutkunu ve vatandaşlar katıldı.

AÇILIŞ ÖNCESİ AKROBASİ GÖSTERİSİ

Moto2 ABD Grand Prix'sinin sıralama turlarında yaptığı kaza sonucu ayağı kırılan ve yarışmalara katılamayan Kenan Sofuoğlu, açılışta yaptığı konuşmada pistin açılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ve yapılan pist sayesinde iyi sporcular yetişeceğine inandığını söyledi.

BÜYÜK ŞAMPİYONALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

Sofuoğlu, Sakarya'da yaşayan insanların kendisini motosikletle görmek gibi bir özlemi olduğunu da belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunun nedeni ise daha önce memleketimde yarışmadım. Bu benim için ilk oldu. Burada daha büyük şampiyonalara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bence Sakarya'ya kazandırdığımız güzel bir şey. Bu ilk adım. İnşallah bundan sonra Türkiye Karting Şampiyonası'na da burada ev sahipliği yapacağız. Çok emekler verildi ama bunların karşılığını almaya başlıyoruz" dedi.

Daha sonra yapılan gösteri yarışlarında Kenan Sofuoğlu birinci oldu.

AG, AO(MB/SS) - Sakarya / Akyazi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title