Haberler

Sofuoğlu: "Dünya Şampiyonu Olacağımı Tahmin Ediyordum"

Sofuoğlu, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda çok sayıda seveni tarafından tezahüratlar ve meşaleler eşliğinde karşılandı.

"ÖDÜL PEŞİNDE DEĞİLİM"

Motosiklet 2010 Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonu şampiyon tamamlayarak 2'nci kez Dünya Şampiyonluğu ünvanına sahip olan Kenan Sofuoğlu, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda çok sayıda seveni tarafından tezahüratlar ve meşaleler eşliğinde karşılandı.

Sofuoğlu, daha sonra konferans salonunda bir basın toplantısı düzenledi.

Kenan Sofuoğlu ilk olarak, "Sezona sakat olarak başladım. Sezon başında sakatlığın yanı sıra motosikletimde de sıkıntı vardı. Sezon ortasına kadar uygun olmayan motosikletle yarıştım. Kolay bir sezon değildi. 9. yarışta rakiplerimden biri sakatlandı. Sonra Laverty ile mücadele ettim. Son yarışta ihtiyacım olanı biliyordum ve şampiyonluğa ulaştım" dedi.

Dünya Şampiyonu olacağını önceden tahmin ettiğini belirten Sofuoğlu, "Dünya şampiyonu olacağımı tahmin ediyordum ama 13 yarışın hepsinde podyumda olacağımı tahmin etmemiştim. 1 yarışta dünya şampiyonu olamıyorsunuz. Dünyanın farklı yerlerinde farklı iklimlerde yarışıyorsunuz. Böylesine zorlu bir maratonun ardından da şampiyonluğa ulaşmak mutluluk verici" şeklinde konuştu.

Bu arada Sofuoğlu, hakkında bazı söylentiler olduğunu ve bundan da üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Ödül peşinde koşuyormuşum.

Trilyonlarca parayı Spor Toto'dan almayan ben mi ödül peşinde koşuyorum? Çok şükür öyle bir sıkıntım yok. Hayalim olan o kavukla dünya şampiyonluğu turu atmaktı, bunu da başardım" diye konuştu.

Türkiye'de en büyük desteği devletten aldığını sözlerine ekleyen Sofuoğulu, "Spordan sorumlu Devlet Bakanlığından aldığım büyük bir destek var. Her yarışımdan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar beni arıyor. Ayrıca Bakanımız Faruk Nafiz Özak da benimle yakından ilgileniyor. Dün Başbakanımızın arayıp beni tebrik etmesi çok önemliydi. Başbakanımız daha önce yaptığı bir konuşmada başarılı sporcu olarak benden bahsetmişti" dedi.

Gelecek sezon Moto2'de yarışacağını ifade eden Sofuoğlu, "Artık farklı bir kategoride yarışmak istiyorum. Gelecek sezon Moto2'de yarışacağım. Buna alışmak için de bu sezon son iki yarışına katılmayı düşünüyorum. Yarış kazanacağıma inanıyorum. İnşallah orada da şampiyon olmak için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.

Sofuoğlu, "2. Lig futbolcusu kadar kazanmıyorum" şeklinde kendisine atfen haber duyduğunu belirterek, "Ben kimseyle bir röportaj yapmadım. Çok önce yapılan konuşmaları şimdi ortaya çıkardılar. Böyle şeylerin konuşulmasını istemiyorum" açıklamasında bulundu.

Fransa'daki yarışta piste gittiğinde Türk bayrağını göremediğini ve bu nedenle ikazda bulunduğunu ifade eden Sofuoğlu, "İkazım sonrası ertesi gün Türk bayrağı asıldı. Bütün Avrupa'da bu konuşuldu" diye konuştu.

Bu arada Kenan Sofuoğlu, basın toplantısının ardından omuzlara alınarak terminal dışına çıkarılırken, çok sayıda seveni tezahürat yapıp, meşaleler yakarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Sofuoğlu, motosiklet ve araçlardan oluşan konvoyla memleketi Sakarya'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title