Haberler

Şoför Esnafı Mağdur Edilmemeli"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile okul servislerinde klima sistemlerinin bulundurulmasının zorunlu hale getirildiğini belirterek, "Akşam çıkartılan yönetmelik hemen sabahleyin yürürlüğe konularak şoför esnafı...

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile okul servislerinde klima sistemlerinin bulundurulmasının zorunlu hale getirildiğini belirterek, "Akşam çıkartılan yönetmelik hemen sabahleyin yürürlüğe konularak şoför esnafı mağdur edilmemeli, mutlaka bir geçiş süreci tanınmalıdır." ifadesini kullandı.

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle okul servis araçlarında yazın serin, kışın sıcak ortam sağlayacak sistemlerin bulundurulmasının zorunlu hale getirildiğini bildirdi.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından klima sistemi olmayan servis araçlarının ağır kusurlu sayıldığını ve muayeneden geçemediğini kaydeden Apaydın, şoför esnafının araçlarına kısa zamanda klima taktırmalarının mümkün olmadığına işaret etti.

Apaydın, esnafa ek mali yük getirecek klima zorunluluğunun vazgeçilmez bir uygulama olmadığını ve mevcut araç ısıtma sistemlerinin yeterli olacağını savunarak, "Akşam çıkarılan yönetmelik sabahleyin yürürlüğe konularak şoför esnafı mağdur edilmemeli, mutlaka bir geçiş süreci tanınmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fevzi Apaydın Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title