Haberler

Socrates Comenjus Okul Gelişimi Projesi

Samsun Çarşamba Fatih İlköğretim Okulu, 'Socrates Comenıus Okul Gelişim Projesi' Kapsamında Litvanya, Slovakya, Güney Kıbrıs'tan Gelen Heyet, Çarşamba Kaymakamı Nurettin Yücel ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı Ziyaret Etti.

Samsun Çarşamba Fatih İlköğretim Okulu, 'Socrates Comenıus Okul Gelişim Projesi' kapsamında Litvanya, Slovakya, Güney Kıbrıs'tan gelen heyet, Çarşamba Kaymakamı Nurettin Yücel ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı ziyaret etti.

İlçeden ve Türk misafirperverliğinden çok memnun olduklarını dile getiren heyete Kaymakam Nurettin Yücel, "Burada bu proje ile ülkelerimiz arasında daha iyi bir köprü kurulacağına inanıyorum" dedi. Kaymakamlıktan ayrılan heyet daha sonra Çarşamba Belediye Başkanı Av. Hüseyin Dündar'ı makamında ziyaret etti. İlçenin hizmetleri ve gelişmesi bakımından yapılan çalışmaları gördüklerini ve hayran kaldıklarını dile getiren heyete Başkan Dündar, "Çarşamba çoğu Avrupa ülkeleri belediyeleri kadar gelişmekte ve daha modern bir çehreye kavuşmaktadır. Bizler Avrupai yerleşim ve projelerle halkımıza daha iyi hizmet vermeyi hedefleyerek çalışıyoruz. Bu nedenle geleceğimiz olan öğrencilerimiz de bu çerçevede bizler için çok önemlidir. Bu nedenle öğrencilerimizin hazırladığı ve Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile geliştirilen projeniz ve ilçemize ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir çalışma ve bunun daha da ilerlemesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra ilçede ki Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne geçen yabancı heyet, burada proje çerçevesinde gerçekleştirilen resim yarışmasına katıldı. Proje kapsamındaki okul öğrencilerinin yaptığı yarışma sonrasında projeye emeği geçenlere ve heyete Milli Eğitim ve Kaymakamlık tarafından plaket verildikten sonra RAM toplantı salonunda projele ilgili olarak toplantı yapıldı.

Socrates Comenıus Gelişim Projesi kapsamında ilçeye gelen heyetteki Socrates Comenıus Gelişim Projesi Koordinatörü Selma Uzuner ile Okul Müdürü Erdem Çakır, Milli Eğitim İlçe Müdürü İsa Şeker, Yabancı heyette Socrates Comenıus Gelişim Projesi Yabancı Sorumlu Koordinatörü ve Litvanya heyetinden Stefanija Piaulokiene'nin yanı sıra aynı ülkeden Regina Baubliene, Antanas Jacikas, Slovakya'dan Ing. Zale Salova, Janka Merackova ve Jana Machacova, Güney Kıbrıs'tan Evagaras Papayiannis ile Eliza Antoniadou isimli görevliler yer alıyor.

Çarşamba ziyaretlerini sürdüren heyet, yarın Samsun gezisi yapacak ve Cumartesi günü Türkiye'den ayrılacak.

(EŞ-SA)

26.04.2007 18:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title