Haberler

Soçi Limanı Açıklarında Yanan Türk Gemisi

Rusya'nın Soçi Limanı Açıklarında Beklerken Yanan ve Söndürüldükten Sonra Trabzon Limanı'na Doğru Çekilmeye Başlanan Sierra Leone Bandıralı Boztepe Gemisi, Yasağa Rağmen Türk Karasularına Çekilerek Trabzon Limanı'nın Yaklaşık 5 Mil Açığına Demirlendi.

Rusya'nın Soçi Limanı açıklarında beklerken yanan ve söndürüldükten sonra Trabzon Limanı'na doğru çekilmeye başlanan Sierra Leone bandıralı Boztepe gemisi, yasağa rağmen Türk karasularına çekilerek Trabzon Limanı’nın yaklaşık 5 mil açığına demirlendi.

Edinilen bilgiye göre, dün sabah Lider Şafak isimli gemiyle Soçi’den Trabzon Limanı'na doğru çekilmeye başlanan Boztepe Gemisi’nin yangında cansız hale gelmesi ve donatanının da yabancı (Sierra Leone bandıralı) olması sebebiyle Türk karasularına girmesinin yasal olmadığı belirtildi. Bu yasağa rağmen geminin 12 mil olan Türk karasuları sınırını ihlal ederek Trabzon Limanı’nın yaklaşık 5 mil açığında demirlediği ve hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı kaydedildi. Geminin acentesine konuyla ilgili gerekli bildirimlerde bulunulduğu ifade edilerek gerekirse geminin Türk karasuları dışına çektirileceği belirtildi.

(BK-MU-ÖS-Y)

07.08.2007 15:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title