Haberler

Soçi'deki Üçlü Zirve Sona Erdi! Putin: Seçimler ve Yeni Anayasa Görüşüldü

Güncelleme:

Soçi'deki tarihi zirve sonrası açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Gelecekteki devlet yapısının, anayasanın, BM çatısı altında yapılacak seçimlerin nasıl olacağını konuştuk." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katıldığı Suriye konulu üçlü zirve sona erdi.

Sanatoryum Rus'ta gerçekleştirilen zirve, 2 saat sürdü.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Putin ve Ruhani, görüşmenin detayları hakkında bilgi verdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin şunları söyledi:

"ÇATIŞMALARDAN SONRA NE YAPACAĞIMIZI KONUŞTUK"

Önceliğimiz barışın tesis edilmesi ve Suriye'nin güvenliğinin sağlanmasıdır. Son zamanlarda DEAŞ, El Nusra ve diğer aşırıcı gruplara karşı önemli adımlar attık. Bugün, çatışmalardan sonra ne yapacağımızı konuştuk. Üç ülke, Suriye'nin geleceğini konuştuk.

SURİYE ULUSAL KONSEYİ TOPLANACAK"

Üç ülke Astana sürecindeki etkinliğini göstermişti. Suriye halkının ülkelerine dönebilmeleri için gerekli koşulların oluşturulması, çatışmaların tamamen durdurulması, çatışmasızlık bölgelerinin istikrar kazanması konularını konuştuk. İran ve Türkiye'nin, ulusal Suriye konseyinin toplanması için iş birliğini görüyoruz. Suriye'deki tüm grupların buluşabilmesi için gerekli adımların atılması konusunda mutabık kaldık.

"SURİYE'DEKİ SEÇİMLERİ VE YENİ ANAYASAYI KONUŞTUK"

Gelecekteki devlet yapısının, anayasanın, BM çatısı altında yapılacak seçimlerin nasıl olacağını konuştuk.

Suriyeliler, kendi kaderlerine kendileri karar vermeliler. Hükümet ve muhaliflerin öncelikleri önemli.

Esad'la görüşmelerimizde, politik krizin barışçıl yöntemlerle aşılmasını görüştük. Bugün ise sosyal ekonomik düzenlemeleri görüştük.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Vladimir Putin Suriye İran Soçi Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title