Haberler

    Soçi'deki Sakatlık Sayısının, Önceki Organizasyonlardan Farklı Olmadığı Belirtildi

    Son günlerde yaşanan ciddi sakatlıklarla dikkati çeken 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'ndaki sakatlık sayısının, önceki organizasyonlardan farklı olmadığı belirtildi.

    Soçi'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İletişim Direktörü Mark Adams, olimpiyatta son günlerde yaşanan sakatlıklara değinerek, "Sporcuların sağlık ve güvenlikleri bizim birinci önceliğimiz. Soçi'de şu andaki sakatlık rakamları ile 2010 Vancouver Kış Olimpiyat Oyunları'ndaki rakamlar arasında büyük bir fark yok" değerlendirmesinde bulundu.

    Organizasyonun işleyişiyle Uluslararası Kayak Federasyonu'nun ilgilendiğini belirten Adams, "Kış sporları her zaman risk taşımaktadır. Ancak şu ana kadar yapılan açıklamalardan anladığım kadarıyla hem federasyon, hem de sporcular organizasyondan memnun" ifadelerini kullandı.

    Olimpiyat oyunları esnasında ciddi şekilde sakatlanan Rus sporcu Maria Komissarova'nın sağlık durumuyla ilgili de açıklamada bulunan Adams, "Maria Komissarova, Krasnaya Polyana'da geçirdiği ameliyatın ardından şu anda Münih'te tedavi ediliyor ve durumunu yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

    Kadınlar serbest stil kayak kros disiplininde yarışan 23 yaşındaki Komissarova, Rosa Khutor Extreme Park'taki antrenmanı sırasında omurgasından ciddi bir şekilde sakatlanmıştı. Rus kayakçının sakatlığı, Soçi'de şimdiye kadar yaşanan en ciddi sakatlık olarak kayıtlara geçmişti.

    Soçi'de daha önce de snowboard kadınlar krosta Norveçli Helene Olafsen, ABD'li Jacqueline Hernandez, serbest stil kayakta İsviçreli Christopher Lambert ve Büyük Britanyalı Rowan Cheshire sakatlık yaşayan diğer isimlerdi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    vancouver soçi Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title