Haberler

Şnt Ödemelerinde İzdiham

Van'ın Başkale İlçesinde Sosyal Riski Azaltma Projesi (Srap) Kapsamında Ödenen Şartlı Nakit Transferi (Şnt) Paralarının Dağıtımı Sırasında İzdiham Yaşandı. Sosyal Güvencesi Olmayan Ailelere Yönelik 3 Ayda Bir Dağıtılan Şnt Ödemelerini Bir An Önce İçeri Girmeye Çalışan Kadınlar ve Erkekler Adeta Birbirlerini Ezdi.

Van'ın Başkale ilçesinde Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında ödenen Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) paralarının dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Sosyal güvencesi olmayan ailelere yönelik 3 ayda bir dağıtılan ŞNT ödemelerini bir an önce içeri girmeye çalışan kadınlar ve erkekler adeta birbirlerini ezdi.

Başkale PTT İlçe Müdürlüğü önünde sabahın erken saatlerinde toplanan yaklaşık 2 bin erkek ve bayan, sıra konusunda PTT de görevli memurlar arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Sosyal güvencesi olmayan ailelere yönelik yapılan para dağıtımında, izdihamı önlemek için PTT yetkilileri polisten yardım istedi. Polis ekipleri vatandaşların sıraya girmesini sağlarken, vatandaşlar daha sonra gruplar halinde içeri alındı. Yıllar önce ve küçük bir ilçe için yapılan Başkale Merkez PTT hizmet binasının yetersiz kaldığını söyleyen vatandaşlar, binanın şu an hizmet verecek durumda olmadığından izdihamın yaşandığını ifade etti. PTT'ye gelen esnaflar da bu duruma isyan ederek, "Günlerdir yapmamız gerek işlemlerimizi yapamadık, çekleri ödeyemedik" diye konuştu.

Başkale PTT gişelerinde yapılan ödemeler ve yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkale PTT Müdürü Ahmet Parlak, Başkale PTT Müdürlüğü olarak bu izdihamın yaşanmasını istemediklerini söyledi. Parlak, gerek binalarının yetersizliğı ve gerekse duyarsız vatandaşların ortaya koydukları tavırlarından dolayı zaman zaman tartışmalar yaşandığını belirterek, "Bizler köy muhtarlarıyla yaptığımız görüşmelerde ŞNT ödemelerinin yapılacağı tarihlerde kendilerine verdiğimiz listelere göre gelmelerini talep ettik. Fakat vatandaşlarımız bir an önce paralarını almak için geldikleri için bu sorun ve sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Bu sorunların ortadan kalkması için bizlerde elimizden gelen çalışmaları göstermekteyiz. Bu sorunu ayrıca Van PTT Baş Müdürlüğü'müze de bildirdik" dedi.

Yaklaşık 2 günden beri 11 bin öğrenci eğitim, 14 bin öğrencinin ise sağlık yardımından yaralandığı kaydedilirken, 6 bin ailenin de bu yardımlardan yararlanmak için Başkale Kaymakamlığı'na başvuruda bulunduğu bildirildi.

(ŞAK-MET-Y)

25.09.2007 17:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title