Haberler

Snowden, Moskova'da İsveçli Parlamenterlerle Görüştü

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın Moskova'da İsveçli parlamenterlerle görüştüğü bildirildi.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın Moskova'da İsveçli parlamenterlerle görüştüğü bildirildi.

The Right Livelihood Vakfı'nın internet sayfasında bugün yer alan bilgiye göre, İsveç parlamenterleri Cecilia Magnusson, Mathias Sundin, Jakop Dalunde'den oluşan heyet 27 Mart'ta Moskova'da,  2014 yılında "Alternatif Nobel" ödülüne layık bulunan Snowden ile görüştü.

İsveçli parlamenterler bu görüşmenin, Snowden'in ödülünü almak için Stockholm'a gelebilme olasılığını yükselteceğini umduklarını kaydetti.

Milletvekili Ole von Uexkull görüşmeye ilişkin açıklamasında, İsveç'in Snowden'i kabul etmesi durumunda, diğer ülkelerin de bunu takip edeceğini ve Snowden'in kısmi dolaşım serbestliğini sağlayabileceğini belirtti.

Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada, halen Rusya'da yaşayan eski NSA çalışanı Edward Snowden'ın, "devletin anayasal hakları ihlal etmesini ortaya çıkarma cesaretini gösterdiği" için 2014 yılında Doğru Yaşam ödülüne layık bulunduğu hatırlatılarak, Snowden'in törene katılamadığı için alamadığı ödülün, halen Stockholm'de bekletildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Edward Snowden Moskova 27 Mart İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title