Haberler
BBC

Snapchat Halka Açılıyor

Gençlerin yoğun olarak kullandığı sosyal paylaşım uygulaması Snapchat, ABD'de New York borsasında halka arza hazırlandığını açıkladı.

Gençlerin yoğun olarak kullandığı sosyal paylaşım uygulaması Snapchat, ABD'de New York borsasında halka arza hazırlandığını açıkladı.

ABD merkezli Snapchat uygulamasının sahibi Snap şirketinin borsadaki değerinin 20-25 milyar dolar civarında olması bekleniyor.

Teknoloji şirketi, hisselerin satışından yaklaşık 3 milyar dolar gelir elde etmek istediğini açıkladı.

2011 yılında kurulan Snap bugüne kadar kar etmemiş bir şirket. Geçen yılki satış geliri 404, zararı ise 515 milyon dolar.

Geçen yıl şirketin geliri yüzde 600 oranında artmış ancak pazarlama ve araştırma maliyetleri Snap'in zarar etmesine neden olmuştu.

Snapchat'in ise halen yaklaşık 160 milyon kullanıcısı var.

'Potansiyel Facebook'

Snap beyanında, "Gelecekte de zarar etmeyi beklediğini asla kara geçmeyi başaramayacabileceğini" açıkladı.

Şirketin zarar etmesine karşın bazı yatırımcılar Snapchat'i "potansiyel Facebook" olarak görüyor.

Snapchat'in kazancının çoğunu reklam gelirleri oluşturuyor. Kullanıcıların yarıdan fazlası yaşları 13-24 arasında değişen gençler olan Snapchat, bu kitleye ulaşmak isteyen şirketler için cazip bir seçenek olarak görülüyor.

Uzmanlar, Snapchat'in halka açılmasını Çinli e-ticaret şirketi Alibaba'nın 2014'te New York borsasında halka arzından sonraki en büyük adımlardan biri olarak görüyor. Zuckerberg'in teklifine ret

Snapchat, Facebook'un kurucularından Mark Zuckerberg'in uygulamayı 3 milyar dolara satın alma teklifini reddetmişti.

Uzmanlar, Facebook'un Snapchat nedeniyle yeni özellikler getirdiğini söylüyor.

CCS Insights şirketi analisti Martin Garner Snapchat ile ilgili olarak "Pek çok insan Facebook'un genç kullanıcıları Snapchat'e kaybettiğini düşünüyor. Facebook'un Snapchat'in pek çok özelliğini taklit ettiği yönünde kanıtlar var. Eğer Facebook hikayesini biraz olsun tekrarlarsa, muazzam karlı bir şirket olacak" dedi.

BBC

Mark Zuckerberg New York Facebook Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title