Haberler

    Sizin İlişkiniz Hangisi?

    Güncelleme:

    İlişkinizi sorgularken gerçek olmayan dizi ve film kahramanlarının karaker ve hikayelerine özenmek ne kadar doğru?

    Romantik film ve dizileri fazla seyretmekle belki de hiç iyi yapmıyoruz. Neden mi böyle söylüyoruz? Çünkü yapılan son bir araştırma; imkansız aşkların gerçekleşmesine, aslında pek de gerçekçi olmayan sevda hikayelerine yer veren romantik film ve dizilerin, kişinin kendisini mevcut ilişkisine adamaktan alıkoyabileceğini söylüyor. Ancak, yine de aşk yaşantısına kuşkuyla bakan diğer yaşıtlarına göre daha tatmin edici ilişkiler yaşayabiliyorlar.

    Kaç kişi ilişkisinden memnun?

    Çalışmada; 392 evli çiftten aşk hayatlarından memnun olup olmamaları, kendini ne kadar adadıkları, izledikleri hikayelere ne denli inandıkları ve romantik film/dizileri ne sıklıkla izledikleri ile ilgili bilgiler toplandı. Artık kült filmler haline gelen Pretty Woman ve Notebook gibi filmleri izledikten sonra aşk hayatına bakış açılarının tamamen değiştiğini ve romantik ilişkilerden beklentilerin ne olması gerektiğini sorgulamaya başladıklarını belirten katılımcıların, kafalarında hep alternatif bir sevgili veya herhangi biriyle birlikte olmama seçeneği var.

    Hangisi gerçek?

    Ülkemizde de televizyon dizilerinin hayatımızın büyük bir kısmını kapladığını düşünürsek, kabul edelim ki izlediğimiz aşk ilişkilerindeki karakterlerden de etkilenmeme ihtimalimiz oldukça düşük. Bu etkilenme durumu kişiden kişiye değişiklik arz edebilir fakat öyle görünüyor ki kendi kendimize, hangisinin 'gerçek' olabileceğini yine de bir sorgulamalıyız. Ekrandakinin mi? Yoksa yaşantımızdakinin mi?

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Aşk İlişkiler Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title