Haberler

Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni

Hazreti Muhammed'in insanlığa örnek hayatının genç nesillere aktarılmasını hedefleyen Siyer-i Nebi Yarışması'nda dereceye girenler, ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Hazreti Muhammed'in insanlığa örnek hayatının genç nesillere aktarılmasını hedefleyen Siyer-i Nebi Yarışması'nda dereceye girenler, ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Çekmeköy Belediyesi ve Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Törende konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Kutlu Doğum Haftası'nın ülkeye ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

Hazreti Muhammed'in getirdiği evrensel mesajın daha iyi anlaşılmasını temenni eden Poyraz, "O beklenen peygamber dünyaya teşrif etmişti. Zulmün, karanlıkların, köleliğin ve tüm kötülüklerin sona ermesinin müjdecisiydi" dedi.

Poyraz, Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler vererek, Kur'an-ı Kerim bir kimsenin hayatı olsa, o kimsenin Hazreti Muhammed olacağını kaydetti.

Ahmet Poyraz, "Maksadımız bir Siyer-i Nebi yarışmasının ötesinde gençlerimize Peygamber Efendimizi daha iyi tanıtmak, onun mesajlarının hayatlarına düstur olmasına, onların Kur'an-ı Kerim nuruyla aydınlanmasına vesile olmaktı" diye konuştu.

"Her zamankinden daha çok ihtiyacımız var"

MÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Arat da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, programa teşriflerinden dolayı şükranlarını ifade etti.

Dünyada bugün egoizmi ideal hedef haline getiren nesillerin yetiştirilmesinin hedeflendiğini anlatan Arat, "Yeni neslin Peygamber Efendimizin hayatını bilmesi gerek. Çünkü onun hayat felsefesini daha iyi öğrenmeye, sevgi ve barış söylemini aktif kılmaya, bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi.

Yeni neslin, dünyanın ihtiyacı olan ahlak ve fazileti, insani ve manevi değerleri temsil edeceğine işaret eden Arat, dünyanın bir kısmının her geçen gün İslamofobik söylemlerle biraz daha İslama ve Müslümanlara antipatik hale getirildiğini kaydetti.

"Halk imam hatip liselerine ve ilahiyat fakültelerine sahip çıktı"

MÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse de yakın tarihte imam hatip liselerinin ve ilahiyat fakültelerinin çeşitli zorluklara maruz bırakıldığını hatırlattı.

Tüm zorluklara rağmen halkın imam hatip liselerine ve ilahiyat fakültelerine sahip çıktığını anlatan Köse, "Şimdi, 3-4 bin öğrencimiz var. Birkaç yıl önceki öğrencilerimizin tamamı kadar şimdi hafızlık yapan öğrencimiz var. Birkaç yıl önceki öğrencilerimiz kadar şimdi yurt dışında okuttuğumuz öğrencimiz var" ifadelerini kullandı.

Köse, yarışmayı planlarken bu kadar yoğun ilgi beklemediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Sadece şu istatistikler bile bu yarışmanın ne kadar anlamlı olduğuna işaret ediyor. Bin 400 küsur ilahiyat, 382 hukuk, 175 tıp, 160 işletme ve iktisat, 73 siyasal, 70 hemşirelik, 60 eczacılık ve 41 mimarlık öğrencisi bu yarışmaya müracaat etti. Hepimiz biliyoruz ki bu öğrencilerimiz Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmek için yarışmayı vesile kıldılar. Bu vesilenin Hak Teala katında bir karşılığı olduğunu biliyoruz."

Dereceye girenler ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı

"Biz O'nu Çok Sevdik" sloganıyla düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende, ilk beşe giren üniversite öğrencileri ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

Yarışmada birincilik ödülünü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Seyfullah Fatih Aydın, ikincilik ödülünü İÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Nursena Erener, üçüncülük ödülünü İÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdullatif Çetin, dördüncülük ödülünü MÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fatih Ceniklioğlu ve beşincilik ödülünü İÜ Eczacılık Fakültesi öğrencisi Gülüstan Badur kazandı.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz tarafından hat tablosu takdim edildi.

- Siyer-i Nebi Yarışması

Yarışmaya ilahiyat fakültelerinin yanı sıra tıp, hukuk, eczacılık ve mühendislik fakültelerinden de katılım oldu.

Hazreti Muhammed'in insanlığa örnek hayatının genç nesillere aktarılması amaçlanan yarışmaya www.bizonucoksevdik.com adlı site üzerinden başvuran ve başvurusu onaylananlara, Prof. Dr. Muhammed Hamidullah'ın "İslam Peygamberi" isimli kitabı kargoyla gönderildi. Kitapları okumaları için 3 ay süre verilen yarışmacılar, 12 Nisan'da internet üzerinden online sınava alındı.

Dereceye giren ilk 200 kişiden birinciye 20 bin lira, umre hediyesi ve kitap seti, ikinciye 15 bin lira, umre hediyesi ve kitap seti, üçüncüye 10 bin lira, umre hediyesi ve kitap seti, diğerlerine de altın ve kitap seti verildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ayşenur İslam Çekmeköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title