Haberler

Siyasilerden 'Akil Adam' Değerlendirmesi

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ile MHP İl Başkanı Fevzi Köse çözüm sürecinde Ege Bölgesi'ne atanan akil adamları değerlendirdi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ile MHP İl Başkanı Fevzi Köse çözüm sürecinde Ege Bölgesi'ne atanan akil adamları değerlendirdi.

AK Parti'li Atay, akil adam heyetlerini 'birikimli heyetler' olarak nitelerken, MHP'li Köse, 'halkın içinde olmayan insanlar' olarak niteledi. AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay akil adamları şöyle değerlendirdi.: "Akil adamlar çözüm süreci ile ilgili olarak halkın temsilcilerinin oluşturduğu birikimli heyetler. Akılcı, halkı kucaklayan insanlardan oluşuyor. Akil adamlar hükümete doğru bilgileri vermek için çalışacak. Halkımız, muhalefet partileri gibi kötü odaklı düşünmesin. Halkımızın endişelenmesine gerek yok. İnşallah bu sürecin sonunda iyi bir sonuç elde edilecektir. AK Parti'nin ne kadar doğru bir politika izlediği ortaya çıkacaktır.

MHP İl Başkanı Fevzi Köse ise yaptığı açıklamada sürece karşı olduklarını hatırlattı. Köse şöyle dedi: "Akil adamlar denen listede halkın içinden olmayan, yandaş insanlar var. Bu insanların hiçbir faydası olmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce Osmanlı'nın son döneminde

Damat Ferit Hükümeti 'nasihat heyetleri' kurmuştu. Bu heyet işgalci devletlerin işgalinin ne kadar iyi olduğunu halka anlatıyordu. 90 kusur yıl önce olan olaylar yine oluyor. Ben akil adamları bu nasihat heyetlerine benzetiyorum"

EGE'NİN AKİL ADAM LİSTESİ

1. Başkan: Tarhan Erdem (Kamuoyu araştırması şirketi sahibi)

2. Başkan Vekili: Avni Özgürel (Gazeteci)

3. Sekreter: Arzuhan Doğan Yalçındağ (İş kadını-TÜSİAD eski başkanı)

4. Vedat Ahsen Coşar (Türkiye Barolar Birliği Başkan- Kabul etmedi)

5. Erol Ekici (DİSK-Kabul etmedi)

6. Hilal Kaplan (Gazeteci)

7. Fuat Keyman (Akademisyen, gazeteci,yazar)

8. Fehmi Koru(Gazeteci)

9. Baskın Oran (Akademisyen) - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

FEVZİ KÖSE Sadık Atay Ak Parti Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title