Haberler

Siyasiler Mehmet Emin Aga"yı Unutmadı

Başbakan Erdoğan, Anavatan Genel Başkanı Mumcu ve DYP Lideri Ağar, Yaşamını Yitiren İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga İçin Birer Mesaj Yayımladı.

İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga’nın yaşamını yitirmesi dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anavatan Partisi Genel başkanı Erkan Mumcu ve DYP lideri Mehmet Ağar birer mesaj yayınladı.

MUMCU: “İNSAN HAYATINA SIĞMAYACAK İŞLER YAPAN AGA”

ANAVATAN lideri Erkan Mumcu, Aga’nın yakınlarına başsağlığı dilerken, “Lozan Antlaşmasıyla garanti altına alınan, ancak Yunanistan’ın bilinçli bir devlet politikasıyla uyguladığı zulüm ve asimilasyon bölge Türklerini yıldırmamış, aksine daha da birbirine bağlamıştır” dedi. Bu süreçte Sadık Ahmet gibi Mehmet Emin Aga gibi kendilerini Türk toplumuna adamış isimli, isimsiz birçok kahramanın emeği, çilesi ve davaya olan inançları bulunduğunu vurgulayan Mumcu, “Aga, insan hayatına sığmayacak kadar işler yapan bir dava adamı olarak her zaman minnetle anılacaktır” dedi.

AĞAR: “SOYDAŞLARIMIZIN GÖNLÜNE TAHT KURMUŞ OLAN”

DYP Lideri Ağar da yayınladığı mesajında, Aga’nın yaşamı boyunca Batı Trakya Türk toplumu adına mücadele verdiğini anımsattı. Ağar’ın mesajı şöyle:

“Seçimle getirildiği müftülük görevini yürütmesine hukuku dışı yöntemlerle sürekli engel olunan Mehmet Emin Aga, bu engelleri aşmak için yılmadan mücadele etmiştir. Batı Trakya’daki soydaşlarımızın gönlüne taht kurmuş olan ve aziz hatırasını her zaman muhafaza edeceğimiz merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

Başbakan Erdoğan ise Aga’nın oğlu Mustafa Aga’ya bir telgraf gönderdi, Erdoğan, “Muhterem babanız Batı Trakyalı soydaşlarımızın önde gelen isimlerinden İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga’nın vefatından büyük üzüntü duydum” dedi.

DSP CENAZE TÖRENİNE GİDİYOR

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title