Haberler

Siyasiler Cumhurbaşkanı Gül'ün TRT'deki Konuşmasını Değerlendirdi

Siyasiler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ne Çıktıktan Sonra İlk Kez Gazetecilerin Önüne Çıktığı TRT'deki "Zirveden Bakış" Programında Yaptığı Konuşmayı Değerlendirdiler. Gül'ün Performansı ve Açıklamaları Muhalefet Partileri Tarafından Fazla İlgi Görmedi.

Siyasiler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ne çıktıktan sonra ilk kez gazetecilerin önüne çıktığı TRT'deki "Zirveden Bakış" programında yaptığı konuşmayı değerlendirdiler. AKP'den tam not alan Cumhurbaşkanı Gül'ün performansı ve açıklamaları muhalefet partileri tarafından eleştirilirken, CHP'lilerin programa ilgi göstermedikleri belirlendi.

AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Gül'ün performansının her zaman olduğu gibi şimdi de yüksek olduğunu savundu. Elitaş, "Gülen yüzü insana huzur veriyor. Sıcak kanlı. Soruları samimi ve net cevaplar verdi. Beklediğimiz bir Gül vardı karşımızda. 15 yıldır Sayın Gül'ü tanıyorum. Tarafsız kalması gereken durumlarda tarafsızdır. Siyasi kimliğinde siyasi gibiydi. Şimdi ise tarafsız kimliğiyle karşımızda" dedi

-ANADOLU İNSANI-

AKP Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de, Cumhurbaşkanı Gül'ün, samimi ve net olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

"Çok samimi içten tam bir Anadolu insanı. Her şeye çok net doğru, olduğu gibi cevaplar verdi. Bütün gazeteci arkadaşlar da net şeyler sordular, Sayın Cumhurbaşkanı da net cevaplar verdi. Eğip bükmedi. Türkiye'nin gerçeklerini, Dünya konjöktörüne uygun cevaplar verdi. Geçmiş deneyimleri, devlet adamlığı deneyimiyle net yanıtlar verdi."

-YÜRÜTMEYLE İLİŞKİLERİ NASIL GÖTÜRECEK?-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Gül'ün, TRT'de yayınlanan programını izleyemediğini ancak basına yansıdığı kadar değerlendirebileceğini söyledi. Vural, şunları söyledi :

"Cumhurbaşkanı bu şekilde kamuoyunu çeşitli konularda bilgilendirme ihtiyacı duydu. Sayın Cumhurbaşkanı yürütmeyle ilişkileri nasıl götürecek merak ediyorum doğrusu. Günlük meseleler içinde yürütme organının, hükümet sorumluluğu bulunan konularda Cumhurbaşkanı çok fazla müdahil olmamalıdır. Bu ilişkileri nasıl götürecek. İcradan sorumlu olan makamın faaliyet alanı ve değerlendirmelerine dikkat etmesi gerekiyor. Dış politikada yaşanan gelişmeler doğrultusunda önce Başbakan ABD'ye gitti. Şimdi tekrar Cumhurbaşkanı gidiyor. Bu gibi konular ve durumlarda Cumhurbaşkanının Türkiye'yi temsiline riayet etmesi gerekiyor."

-SİYASİ KİMLİĞİNİ İNKAR EDEMEZ-

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik de, Cumhurbaşkanı Gül'ün programını izlediğini belirterek, "İnsanların siyasi kimliğinden kurtulması mümkün değil. Tarafsız olması mümkün değil. Bu da cumhurbaşkanının konuşmaları ve açıklamalarına yansıdı. Politik tavır takınıyor ama bunun ip uçlarını da veriyordu. Siyasi kimliğiyle oradaydı bunu inkar edemez. Orası da (cumhurbaşkanlığı) siyasi bir makamdır" dedi.

-"GÜL AYNI GÜL"-

Fazilet Partisi eski milletvekili ve Gül'ün eski siyasi yol arkadaşı Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu da, programın bilgilendirmekten çok bir gösteri niteliği taşıdığını savundu. Bekaroğlu, "Farklı ve mütevazı bir cumhurbaşkanı imajı yaratılmaya çalışılıyordu. 'Önceki cumhurbaşkanı böyle bir toplantıyla çıkmazdı bakın ben çıkıyorum' demek için hazırlanmıştı ama konuşmanın içeriğine bakılırsa pek bir fark olmadığı görülür.

Abdullah Gül bildiğimiz Abdullah Gül'dü. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında çok ciddi bir fark yoktu. Diplomatik dil kullanıyordu, yaptıklarını ballandırarak anlatıyordu" değerlendirmesinde bulundu. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title