Haberler

Siyasi Partilerden ABD'de Yaşayan Türklere Çağrı

TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin ABD Temsilcileri, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına ABD'nin farklı eyaletlerinde açılacak sandıklara giderek 1 Kasım genel seçimlerinde oy kullanmaları için çağrıda bulundu.

TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin ABD Temsilcileri, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına ABD'nin farklı eyaletlerinde açılacak sandıklara giderek 1 Kasım genel seçimlerinde oy kullanmaları için çağrıda bulundu.

Partilerin temsilcileri, yaptıkları ortak basın açıklamasında, 1 Kasım'da yapılacak seçimde ABD'de kayıtlı 90 bin dolayındaki seçmenin 17-25 Ekim tarihlerinde Türkiye'nin Washington Büyükelçiligˆi ile New York, Boston, Los Angeles, Chicago, Houston ve Miami'deki bas¸konsolosluklarda kurulacak seçim sandıklarında oy kullanabilecekleri hatırlatıldı.

"Yurt dıs¸ında yas¸ayan Türk vatandas¸larının bulundukları ülkelerde oy kullanmalarının geçen yılki cumhurbas¸kanlıgˆı ve genel seçimlerle perçinles¸tiği ve siyasal katılımın önemli unsurları arasına girdiği" ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Siyasi partilerimizin ABD'deki temsilcileri olarak, yıllardır ülkesinden uzakta yas¸ayan vatandas¸larımızın ülkemizin geleceği hakkında söz söyleme imkanı kazandıkları yurt dıs¸ı seçimlerinin, Türkiye ile bagˆımızı güçlendirecegˆine, birlik ve beraberligˆimize önemli katkı sagˆlayacagˆına canı gönülden inanıyoruz.

Ülkemizin ve demokrasimizin gelecegˆine olan güvenimizi bir kere daha sergileyecegˆimiz 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde amacımız, ABD'deki toplumumuzun kaydedecegˆi yüksek katılım oranıyla tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bir örnek tes¸kil etmesidir.

ABD'deki vatandas¸larımızın sağduyusu, demokratik sisteme olan inancı ve vatandas¸lık haklarına olan saygı çerçevesinde, bu seçimin de geçtigˆimiz iki seçimde oldugˆu gibi barış ve sükunet içerisinde gerçekles¸tirilecegˆi konusunda kus¸kumuz bulunmamaktadır."

Siyasi parti temsilcileri, seçiminin güven ve sükunet ortamında gerçekles¸mesi için çaba gösteren bas¸ta ABD'deki temsilcilikler olmak üzere tüm Dıs¸is¸leri Bakanlıgˆı mensuplarına özverili çalıs¸malarından ötürü tes¸ekkürlerini iletti.

Açıklamada, siyasi partilerin ABD'deki temsilcileri olarak ortak düs¸üncelerinin, "seçimlerin sonucu ne olursa olsun kazananın Türkiye demokrasisi olacagˆı" vurgulanarak, "vatandas¸larımızı, bu ortak düs¸ünceyi güçlü bir s¸ekilde vurgulamak, ülkemizin ortak gelecegˆine katkıda bulunmak için 17-25 Ekim 2015 tarihlerinde ABD'deki temsilciliklerimizde oy vermeye davet ediyoruz" denildi.

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılan son genel seçimlerde ABD'de yaşayan yaklaşık 90 bin 745 Türk seçmenden 17 bin 805'i sandığa gitmiş ve seçime katılım oranı yüzde 19,6 olarak hesaplanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Los Angeles Washington New York Boston Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title