Haberler

Siyasi Partilerde Bayramlaşma / Chp-Ak Parti (4)

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Darbe girişiminin sonrasında yine benzeri yapıların devlette yapılanmaması için iktidar muhalefet birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Darbe girişiminin sonrasında yine benzeri yapıların devlette yapılanmaması için iktidar muhalefet birlikte mücadele etmemiz gerekiyor." dedi.

Sındır, Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, Kadın Kolları MYK Üyesi Zehra Eriç ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik'ten oluşan heyet, Kurban Bayramı dolayısıyla CHP'yi ziyaret eden siyasi parti temsilcilerini kabul etti.

CHP'yi ilk olarak TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki AK Parti heyeti ziyaret etti.

Sındır, bütün AK Parti ailesine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını iletirken, Gündoğdu da Başbakan Binali Yıldırım'ın iyi bayram dileklerini getirdiklerini ifade etti.

CHP'nin 93. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Gündoğdu, "Darbesiz, darbe kalıntısı kalmadan, demokratik Cumhuriyet bütünlüğü içinde millet iradesinde yüzlerce yıl diliyoruz. Allah milletimizin ağız tadını bozmasın, 15 Temmuzları bir daha geri getirmesin. 7 Ağustos ruhunu da hep diri tutsun inşallah." diye konuştu.

Sındır, Türkiye'yi 15 Temmuz'a taşıyan süreçlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederken, yeni 15 Temmuz'lar yaşanmaması için hem siyasi iklimin normalleştirilmesi hem de kimsenin ötekileştirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kamil Okyay Sındır, "Darbe girişiminin sonrasında yine benzeri yapıların devlette yapılanmaması için iktidar-muhalefet birlikte mücadele etmemiz gerekiyor." dedi.

Yenikapı'daki ruhun yaşatılması gerektiğini aktaran Sındır, FETÖ'yle mücadele kapsamında ise suçun kişisel olduğu ve masumiyet karinesine de özen göstererek, adil yargılama hakkının herkese tanınması gerektiğini ifade etti.

Sınır güvenliği noktasında TSK'nın attığı adımları desteklediklerini vurgulayan Sındır, "En kısada sürede orada da barışın huzurun sağlanması, yurdumuzda arzu ettiğimiz barış ortamının Suriye'de tesis edilmesi sonrasında ise ordumuzun güvenli bir şekilde dönmesi en büyük arzumuz" diye konuştu.

Gündoğdu, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı

Gündoğdu, 15 Temmuz akşamı, "Ölsek de Meclis'te ölelim" diyerek, eksik güvenliğe rağmen TBMM'yi açtıklarını hatırlattı.

TBMM İdare Amiri Gündoğdu, o gece Meclis Başkanı ile Meclisi ilk açan kişi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Davetimize CHP ve MHP icabet edip geldiler. Çok teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı günü birlikteliği yaşıyoruz. HDP'nin de yetkililerinin arayıp 'provokasyon olmaması için gelmiyoruz ama darbeye karşıyız' dediği o gece Meclis'te bütün partilerin 15 Temmuz'dan önce birbirimizi eleştirirken, 'Fransa, Brüksel'de Hollanda'da teröre karşı iktidar muhalefet birlikte hareket eder Türkiye'de neden olmuyor' eleştirisi yaparken, kendimizi ne kadar haklı görüyorsak o akşamki muhteşemliği ortaya koymak lazım. Katip üyelerin yerine grup başkanvekillerini oturttuk. İstiyorduk ki kamuoyunun morali artsın. MHP'den Erkan Bey geldi, bizden Mehmet Muş Bey geldi. Özgür Bey koşarak geldi. Üzerinde ceket yoktu. İçimden 'Oradaki görsel bütünlük tam olsun' diye koştum 'Özgür Bey bir saniye' dedim. Ceketi çıkardım kendisine verdim, sağ olsun o da ceketi giydi. Her biri konuşma yaptı. Orada bulunan 3 parti milletvekilleri, her birisi kendi grup başkanvekilimiz konuşuyormuş gibi alkışladık. 2,5 saatlik bombalar altında bir genel kuruldu."

Daha sonra sığınağa indiklerini ve aradan 2-3 saat geçtiğini anlatan Gündoğdu, "Özgür Bey ceketi iade ederken, 'çok teşekkür ederim sonunda milli görüş ceketini bana da giydirdiniz' diye espri yapmıştı. O gece sığınağın en güzel esprilerinden birisi buydu. Zaman zaman şimdi Özgür Bey'in açıklamalarını görünce 'ceketi geri almasam daha iyi miydi' diye sorduğum da oluyor. Ama gerçekten o gün herkesin partilerini unutarak, demokraside millet iradesi, darbede ise gayrimeşru yaklaşımlar söz konusu olacağı için birliktelik ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

" Pkk'ya, DAEŞ'e, FETÖ'ye yakın olmayalım da nereye yakın olursak olalım" diyen Gündoğdu, terörü yapanlar kadar ona destek olanların da cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

Gündoğdu, "Bir tek kişi haksız atılırsa, bunun vebalinden kurtulamayız." dedi.

" Pkk'nın Kürtlüğü DAEŞ'in Müslümanlığı kadardır..."

CHP'li Sındır, "At izinin it izine karışmaması" gerektiğine vurgu yaparken, Kanun Hükmünde Kararname'lerin de devleti yeniden şekillendiren bir yapıya kavuşturulmaması gerektiğini anlattı.

Gündoğdu, PKK, DAEŞ ve FETÖ'nün aynı amaca hizmet ettiklerini, birbirlerinden farkları olmadığını ifade ederek, "PKK'nın Kürtlüğü DAEŞ'in Müslümanlığı, FETÖ'nün insanlığı kadardır. Yani her üçü de insanlıktan nasibini, ne Kürtlükten, ne Türklükten nasibini almıştır. Böyle bir yapı karşısında ciddi mücadele yapıyoruz." dedi.

Yenikapı'nın çok önemli bir milat olduğunu vurgulayan Gündoğdu, bu ruhun kaybedilmemesi gerektiğini yineledi.

Sındır'ın bazı KHK'ların Anayasa Mahkemesine götürüleceğinin sinyalini vermesi üzerine Gündoğdu, "Yine eski günlere dönmeyelim." şeklinde espri yaptı.

CHP'li Sındır, kurumların kapatılmasında ve görevden almalar konusunda hukukun üstünlüğü ilkesinin gözetilmesi gerektiğini vurgularken, Gündoğdu da bu incelemelerin titizlikle yapıldığını belirtti.

TBMM İdare Amiri Gündoğdu, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan, aralarında dernek ve vakıfların bulunduğu 51 kurumun yeniden açılacağını, memuriyetten atılan 13 kişinin ise bu görevlerine iade edileceğini bildirdi.

DSP ve Vatan Partisi heyetleri de ziyaret etti

Genel Başkan Yardımcıları Hasan Uğurtürk, İhsan Feyzibeyoğlu ve Onur İste'den oluşan DSP heyeti de CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Ziyarette FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yaşananlar ve terörle mücadele konuşuldu. Heyetler, FETÖ'yle mücadelede uluslararası hukukun işletilmesi gerektiği konusunda fikirlerini ortaya koydu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Öncü Gençlik üyesi Asya Banu Pehlivan, Öncü Kadın Yöneticisi Nesrin Karavaizoğlu da CHP'ye bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Reyhan, ziyarette FETÖ'nün 15 Temmuz'da bir iyot gibi ortaya çıktığını belirterek, bu terör örgütüyle kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Kamil Okyay Sındır Ahmet Gündoğdu AK Parti PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title