Haberler

Siyaset Dünyası Ağustos Ayında Yine Hareketliydi

Siyasetin ağustos ayı gündeminde partilerdeki hareketlilik ön plandaydı.

Siyasetin ağustos ayı gündeminde partilerdeki hareketlilik ön plandaydı. Yeni bir parti için harekete geçen Meral Akşener ve ekibi, kuruluşun ekim ayında tamamlanacağını açıkladı. Diğer yandan CHP 'Adalet Kurultayı' düzenlerken, AK Parti kuruluşunun 16'ncı yıl dönümünü kutladı.

Medya Takip Merkezi (MTM), ağustos ayında siyasi gelişmelerin medyadaki nabzını tuttu. 15 Temmuz darbe kalkışması ve Fetullahçı Terör Örgütü kapsamında birçok davanın görülmesi ve soruşturmaların devam etmesi, ayın medyada en çok ele alınan konularının başında Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gelmesini de beraberinde getirdi. Bir diğer başlık olan 15 Temmuz darbe girişimi ise 132 bin 633 haberle ikinci sırada yer aldı.

CHP, 'Adalet Kurultayı' ve atlet polemiği ile gündemden düşmedi

Çanakkale Kocadere Kamp Alanı'nda 26-29 Ağustos'ta toplanan 'Adalet Kurultayı'nda, 'adalet' başlığı altında birçok konu ele alındı. Dikkat çeken bir diğer konu ise kurultayda çekildiği iddia edilen fotoğrafların, sosyal medyada paylaşılmasının ardından, Gelibolu Tarihi Alan'da alkol kullanıldığı iddiaları oldu. Bu iddia siyasiler arasında büyük ses getirdi. 'Adalet Kurultayı' toplamda 12 bin 81 habere yansıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü' sırasında bir molada çekilen atletli fotoğrafını eleştirmesi, siyasette farklı bir polemiği gündeme getirdi. Karşılıklı atışmalara neden olan atlet polemiğine, Kılıçdaroğlu'nun "Ben 'adalet' diyorum o 'atlet' diyor" şeklinde karşılık vermesi ile konu alevlendi. Uzun bir süre gündemi meşgul ederek 3 bin 781 haberde yer bulan atlet polemiği, en çok konuşulan siyasi başlıklar arasında yer aldı.

MHP'de sular durulmuyor

Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen Meral Akşener'in yeni parti kuracağını açıklaması, MHP'de deprem etkisi yarattı. Ayrıca partinin genel merkez binası için seçilen Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi, "mesaj verdiği" gerekçesiyle çok konuşuldu. Yeni kurulacak partinin çalışmaları devam ederken, MHP'den art arda toplu istifa haberleri geldi. En dikkat çeken isim ise kurulacak partiye geçmek için MHP'den istifa eden Koray Aydın oldu. Ağustos ayı siyaset gündeminin önemli başlıklarından olan yeni parti, toplamda 6 bin 488 habere konu edilirken, MHP istifa haberleri 5 bin 246 haberin konusu oldu.

AK Parti kuruluş yıl dönümünü kutladı

Ağustos ayında gündemde olan önemli başlıklardan biri ise siyasi partilerden gelen istifa haberleri oldu. AK Parti 16. kuruluş yıl dönümünü kutlama haberleri ile konuşulurken, diğer yandan da istifa haberleriyle adından söz ettirdi. Bir süredir Ankara kulislerinde AK Parti teşkilatında yapılacak değişiklikler konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisindeki 'metal yorgunluğuna' dikkat çekerek "Teşkilatlar, belediyeler eğer 'bizim dava' idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum. Kendileri gereken adımı atsınlar" demişti. Bu açıklamanın ardından partide birçok istifa gerçekleşti. Bunlardan en çok dikkat çekenleri ise ilk istifa eden isim olan Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca ile ağustos başlarında göreve getirilen AK Parti Erzurum Aziziye İlçe Başkanı Selim Alak'ın istifası oldu. AK Parti istifa haberleri medyada 6 bin 055 haberle konuşulurken, kuruluş yıl dönümü kutlamaları 3 bin 969 haberin konusu oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Meral Akşener Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title