Haberler

SİYAM İKİZİ BEBEKLER DOĞUMDAN 8 GÜN SONRA AYRILDI

Güncelleme:
İSTANBUL  Üniversitesi- Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 21 yıl aradan sonra ikinci kez siyam ikizi bebeklerin ayrılması operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. Dünyaya geldikten 8 gün sonra operasyonla ayrılan Elif ve Nil bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Koronavirüs döneminde anne karnında yapışık ikiz tanısı konulan karın ve göğüs bölgesinden yapışık olduğu belirlenen siyam ikizi kız bebekler, doğduktan 8 gün sonra başarıyla ayrıldı. İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 21 yıl aradan sonra yapılan siyam ikizi ayırma operasyonuna anestezi, plastik cerrahi ve çocuk cerrahisinden 6 kişilik ekip katıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ekrem Kadri Unat Amfisi'nde gerçekleşen basın toplantısına ameliyat ekibinden Prof. Dr. Gonca Topuzlu Tekant, Doç. Dr. Şenol Emre, Doç. Dr. Rahşan Özcan, Doç. Dr. Semih Bağhaki, Prof. Dr. Çiğdem Tütüncü, Doç. Dr. Pınar Kendigelen katıldı.

Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Doç. Dr. 'enol Emre, "Bu bebekler 35'nci haftasında doğmuş olan ikiz kız bebekler. Göğüs ve karın bölgesinden yapışıktılar. Ortak olarak bazı organları vardı. Ağırlıklı olarak karaciğer ile birlikte göğüs kemikleri kalp zarları birbirleri  ile bağlantılıydı. Uzun süren bir ameliyat sonrasında takım çalışmasıyla bunu gerçekleştirdik. 27'nci haftada fark edildi çocukların durumu. Aile gebelik sürecinde bu fikre alışmış oldu. Ailenin ilk çocukları bu bebekler. Başarılı bir ekip çalışması oldu" dedi.

ÖĞRENCİLİKTEN AMELİYATAİlk yapılan operasyon döneminde öğrenci olduğunu belirten Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Semih Bağhaki, "Bundan 21 yıl önce şu an aramızda olan hocalarımızın gerçekleştirdiği ameliyat döneminde ben burada öğrenciydim. Onlardan aldığımız ilhamla plastik cerrah oldum. Yine o hocalarımızdan ilham alan diğer meslektaşlarımızla geçen hafta başarılı bir operasyonu yapmak mümkün oldu. 11 saat süren bir operasyondu. Çok iyi planlayarak ve çok hazırlanarak girmiştik. Birbirimize destek olarak o süreci tamamladık. Çocuklar şimdi yoğun bakımdalar takiplerini yapıyoruz. Nil ve Elif bebekler ayrıldılar. Elif bebeğin bir doğumsal kalp rahatsızlığı var yaklaşık 1 ay sonra bir kalp ameliyatı olması gerekecek" dedi.

- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title