Haberler

Siyad Ödül Törenine Çağan Irmak Damgasını Vurdu

Sinema Yazarları Derneği Tarafından Önceki Gece Atatürk Kültür Merkezi'nde Düzenlenen 39. Türk Sineması Ödül Törenine Yönetmen Çağan Irmak'ın Konuşması Damgasını Vurdu.

Sinema Yazarları Derneği tarafından önceki gece Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 39. Türk Sineması Ödül törenine yönetmen Çağan Irmak'ın konuşması damgasını vurdu. Yönetmen Zeki Ökten'e onur ödülü vermek üzere sahneye çıkan yönetmen Çağan Irmak'ın konuşması büyük alkış aldı. Türkiye'de yaşayan Türk bir sinemacı olarak Türkiye'yi bekleyen bir tehdite dikkat çekme hakkını kendi üstünde gördüğünü dile getirerek konuşmasına başlayan Çağan Irmak, okuduğu metnin daha ilk paragrafında alkışlarla karşılandı.

"ÜÇÜNCÜ TEKİL ŞAHISLAR KİTLELERİN İÇİNDEN ÇIKAR"

Çağan Irmak'ın konuşması şöyle: "Son yıllarda örneklerini sıkça gördüğümüz şiddeti eleştiriyormuş gibi yapıp şiddeti kendi çıkarları doğrultusunda kullanan, içi boşaltılmış ve ucuzlaştırılmış bir milliyetçiliği koz olarak kullanan ve bilerek ya da bilmeyerek militarist söylemi öven yapımlar kısa vadede yapımcılarına para kazandıracaktır elbette ama çok da uzun olmayan bir vadede Türkiye'nin kalbine doğrultulmuş bir silah olacaktır. Kitleye yönelik bu filmlerle kitleyi kazanmaya çalışan yapımcılara hatırlatmak isterim ki, kitlelerin vicdanı yoktur. Üçüncü tekil şahıslar da çoğu zaman bu kitlelerin içinden çıkan birer kukladır. Sinema, dünyanın en büyük propaganda araçlarından birisidir. Dileğim o ki Türk sineması Türkiye'ye yöneltilmiş bir silah olmasın."

CEM YILMAZ GÜLDÜRDÜ...

Umut veren oyuncu ödülünün vermek üzere sahneye çıkan Cem Yılmaz, salondakileri kahkalara boğdu. Sinemacılarla birlikte anılıyor olmaktan duygulandığını dile getiren Yılmaz, "Umut veren sanatçı ödülünü vermek, her halde biraz manidar. Hani umudu veremedin, bari verene ver demişler. Ama ben de bir ödül almak istiyorum SİYAD'dan. En azından bir olur ödülü" diyerek salondakileri güldürdü.

39. Türk Sineması Ödül töreninde ödül alan isimler ise şöyle:

En iyi film: "Beş Vakit"

En İyi Yönetmen: Reha Erdem

En İyi Kadın Oyuncu: Işıl Yücesoy

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Şenay Gürler

En İyi Erkek Oyuncu: Erkan Can

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: İlker Aksum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title