Haberler

Sivrisinekle fiziksel ve kültürel mücadele

Adana Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yaz Adana'da sivrisinek sorunu yaşanmaması için teyakkuza geçti.

Adana Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yaz Adana'da sivrisinek sorunu yaşanmaması için teyakkuza geçti.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde konuyla ilgili olarak, Başkan Zeydan Karalar'ın yönettiği bir toplantı gerçekleştirildi. Önceki yıllarda, sivrisinekle mücadeleyi sadece Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yürütürken, Başkan Zeydan Karalar bu yıl; ASKİ Kanalizasyon Daire Başkanlığı, ASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın organize çalışma yürüterek, sivrisinek, hamamböceği, fare gibi vektörle daha etkin mücadele etmesi için kesin talimat verdi.

"Sivrisineği Adana'nın gündeminden çıkarmaya kararlıyız"

Başkan Zeydan Karalar, bu yaz Adana'da kesinlikle sivrisinek sorunu yaşanmaması için ilgili dairelerin birlikte ve eş zamanlı çalışacağını kaydetti.

Adana'nın gündeminden sivrisineği çıkarmaya kararlı olduklarını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, her birimin üzerine düşeni yapacağını, Adanalıların sivrisineksiz bir yaz geçirmesi için, mücadeleye şimdiden başlanacağını ve tam kapasiteyle çalışılacağını belirtti.

Sivrisinekle mücadelede; fiziksel ve kültürel olarak iki yöntemi eş zamanlı yürüteceklerini açıklayan Başkan Zeydan Karalar, "Vektörü yok etmek ve üremesini engellemek için sulak alanlarda ve su birikintisi olan yerlerde tahliyeyi ASKİ'nin birimleri yapacak. Genel ilaçlama Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığımızca gerçekleştirilecek. Vektörün üreme yapabileceği sazlık ve otluk alanlarla ilgili Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımız çalışma yapacak. Hayvansal ve tarımsal atıklarla ilgili çalışmayı Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığımız yürütecek. Vatandaşlarımızın vektörle mücadele konusunda bilgi sahibi olması çok önemli. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız; vatandaşımızın sivrisinekle mücadele konusunda bilinçlendirilmesi adına kültürel mücadele yapacak. Genelde vektörle, özelde sivrisinekle mücadelemiz dört koldan ve son derece ciddi bir şekilde gerçekleştirilecek" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeydan Karalar Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title