Haberler

Sivrice'de Deprem Tatbikatı

Elazığ'da Verilen 5 Günlük Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (Umke) Eğitiminin Ardından, Sivrice İlçesinde 7.4'lük Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi.

Elazığ'da verilen 5 günlük Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) eğitiminin ardından, Sivrice ilçesinde 7.4'lük deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Diyarbakır UMKE'den Elazığ'a gelen 12 kişilik eğitmen ekibinin Elazığ Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) üyesi 40 kişiye verdikleri 5 günlük eğitimin ardından Elazığ'ın Sivrice ilçesinde deprem tatbikatı düzenlendi.

Diyarbakır Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Karakaş ve Eğitim Koordinatörü Mehmet Veysel Yıldırım başkanlığındaki 12 kişilik ekip, 40 kişilik gönüllü UMKE ekibine tiryaj, enkaz altında müdahale, enkazdan yaralı çıkarma ve taşıma ile çeşitli konularda bilgi verdiler. Diyarbakır UMKE ekiplerinin de katıldığı ortak tatbikat gerçeğini aratmazken eğitmenler nezaretinde yapılan ve 2 saat süren tatbikatta gönüllü UMKE üyeleri, olay yerine intikal, hazırlık çalışması yaparak, deprem sonrasında enkaz altında kalan yaralılar ile havuz enkazında kalan 2 ağır yaralıyı kurtardılar. Yapılan tatbikatın ardından Elazığ Eğitim Sağlık Ocağı'ndan tatbikata katılan UMKE üyelerine sertifika verildi. Sertifika törenine Elazığ Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Elazığ Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik ile Sivil Savunma, Kızılay, İtfaiye Müdürlüklerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Okatan, gönüllü ekipleri tebrik etti. Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik ise, dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de zaman zaman tabii afetler yaşandığını, özellikle depremlerin büyük can ve mal kaybına yol açtığını belirterek, "Depremler büyük ölçüde can ve mal kaybına yol açmaktadır. Bu amaçla da ekiplerimizin olası deprem ve afetlere ne kadar hazır olduklarını görmek ve aldıkları eğitimi doğru ve zamanında uygulayabilmeleri için belirli aralıklarla tatbikatlar düzenlenmekte" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, eğitmenlere ve gönüllü UMKE ekiplerine sertifikaları, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik ile diğer davetliler tarafından verildi.

(RB-RB-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title