Haberler

Sivrice'de Artçı Sarsıntılar Devam Ediyor

Elazığ'da Meydana Gelen 5.9 Şiddetindeki Büyük Depremin Ardından Artçı Sarsıntılar Devam Ediyor.

Elazığ'da meydana gelen 5.9 şiddetindeki büyük depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor.

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde meydana gelen depremin ardında şimdiye kadar 10'dan fazla artçı sarsıntı tespit edildi. İlçede incelemelerde bulunan Elazığ Valisi Muammer Muşmal, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini aktaran Vali Muşmal, "İlçede incelemeler devam etmektedir. Artçı depremler devam etmekte, evlerine girmekte korku yaşayan vatandaşlarımız için misafirhaneleri hazırlamış bulunmaktayız. Diledikleri kadar bu misafirhanelerden yararlanabilirler. Yaşanan depremden sora ilçe merkezinde bulunan ve hasar gören Cumhuriyet YİBO eğitim öğretime kapatılarak öğrencilerini diğer okullarımıza göndereceğiz. Şuana kadar herhangi bir can kaybımız bulunmamakta. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Şuan alınan bilgilere göre, sadece Kayapınarı Köyü'nde bir bayanın göçük altında kaldığı, ekiplerimizin enkazdan bu bayanı kurtardıkları ve bayanın sağlık durumunun iyi olduğu yönünde bilgi aldık" dedi.

Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl ise, Sivrice'ye gelerek incelemelerde bulundu. Depremle yaşamayı öğrenmek zorunda olduğumuzu söyleyen Bingöl, "Sivrice deprem hattında bulunan bir ilçemiz. Bizler depremle yaşamak zorundayız. Hasarlı binaların yıkılması veya güçlendirilmesi gerekir. Artçı depremlerin dışında büyük bir deprem beklenmiyor. Artçı depremler devam edebilir. Binalarında hasar bulunmayan vatandaşlarımız evlerine girebilir" şeklinde konuştu.

Sivrice İlçesi'nde evlerine girmekte tereddüt eden bazı vatandaşlar, çadırlarda kalırken, yaktıkları ateşin önünde ısınmaya çalıştı. İlçeye Sivil Savunma ekipleri, Kızılay yardım aracı ulaşırken, tüm köylere ulaşıldığını söyleyen Sivrice Kaymakamı Suat Yıldız, "Tüm köylere ulaşıldı. Vatandaşlarımız için 9 kamu misafirhanesi hazırlandı. Misafirhanedeki vatandaşlara kumanya dağıtacağız. Vatandaşlarımız hasarlı evlere girmesin. Onlar için her türlü ortamı hazırladık. Köylerde hasar görmeyen camii ve okulları vatandaşların kullanımına açtık. Köylere de kumanya sevk ettik" diye konuştu.

(CS-FA-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title