Haberler

"Sivillere Yönelik Saldırılar Kabul Edilemeyecek Boyutlara Ulaştı"

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Mekke'deki zirve toplantısı için geldiği Cidde'de açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Davutoğlu konuşmasında başında Suriye'deki durumun değerlendirmesini yaptı. Başta Halep olmak üzere çesitli kentlerde sivillere yönelik saldırıların artık kabul edilemeyecek boyutlara ulaştığını belirten Davutoğlu, rejimin sadece kan ve gözyaşı yarattığını söyledi.

Tükiye'ye gelen sığınmacıların sayısının 60 bine yaklaştığını ifade eden Davutoğlu, Suriye konusunda başından beri aktif olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) çabalarına dikkat çekti. Suriye'deki dini mekanların zarar gördüğünü, Suriye'deki dini mekanların korunması açısından acil önlemler alınması ve bu konunun İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) metinlerine yansıtılması gerektiğini söyledi.

Filistin'deki duruma da değinen Davutoğlu konuşmasında Filistin'in tanınmasının önemi, Filistinlilerin insan haklarının korunması ve haksız İsrail uygulamalarının durdurulması yönündeki çabaların sürmesi gerektiği, Filistin'de taraflar arasında iç uzlaşı sürecinin başarılı olması gerektiğine inanğldığı hususları da yer aldı.

Davutoğlu, Myanmar ziyareti hakkında bilgiler de verdi. Davutoğlu, Müslümanların durumunun çok güç olduğunun görüldüğünü aktardı. Bu ziyaret bağlamında yapılan çekimlerden oluşan ve Türkiye'nin yardımlarını da gösteren fotoğraflı görsel bir sunum yapıldı.

Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin ve bu ülkenin Kızılay teşkilatlarının yardıma başlaması için çağrıda bulundu. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) üyelerinin eşgüdüm içinde hareket etmesinin yararına deginen Davutoğlu, bu konuda bir eylem planı hazırlanmasını, bir İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Temas Grubu kurulmasını ve ilk toplantısının BM Genel Kurulu vesilesiyle New York'da yapılmasını önerdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Mekke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title