Haberler

Sivil Toplumdan Teröre Kınama

ANKARA (ANKA) - Hakkari'de çıkan çatışmada 12 askerin şehit olmasının ardından sivil toplum örgütleri de kınama mesajları yayınlıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki askeri birlik ile minibüse yapılan saldırıları kınayarak bu saldırıların Türkiye'ye insanlığın huzuruna, bölgenin barışın yönelik en büyük darbe olduğunu ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları belirtti:

"Aziz Türk milletinin ve kahraman askerlerimiz tarihimiz boyunca yaptığı bütün mücadelelerde, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bütün düşmanlarını daima bertaraf etmiştir. Dün olduğu gibi bugün de milletimiz, şehit düşen evlatlarının ardında bıraktıkları emanete sahip çıkacak ve bu terörist saldırılara en kısa sürede gerekli cevabı verecektir. Buna olan inancımız tamdır."

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da yazılı açıklamasında, sınır ötesi operasyon tezkeresinin kabul edildiği ve gerek ulusal gerek uluslararası arenada tartışıldığı bir dönemde meydana gelen saldırıların, terörün dehşet verici kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Uslu, şunları ifade etti:

"Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde bu saldırıların üstesinden gelmeyi bilir. Bu dönemde hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız. Eli uzun ve kanlı güçler, Türkiye'ye ve bölge halkına kötülük etmekten artık vazgeçmelidir."

Öte yandan, Kamu-Sen, yarın mesai başlangıcında tüm kamu kurumları ve okullarda şehitler için saygı duruşu yapacaklarını duyurdu.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a taziye mesajı göndererek PKK'ya karşı daha keskin bir mücadele oluşturulması gerektiğini belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title